|
|
#20 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 10 godz 14 min 55 s
|
Cytat:
Miałem do wybrania w tym sztywnym terminie zaległy urlop I za bardzo nie miałem pomysłu co z tymz robić Padł pomysł aby raz w życiu odiwedzić jakieś daaalekie fajne miejsce Naturalnym pierwszym pomysłem była Japonia Ale po sprawdzeniu jaka pogoda jest koncem listoapada w Japoni (lekka pizzgawica), to Japonia odpadła. Wynajmowanie motorka w Japonii o tym czasie jest bezsensowne. Czyli miało być: 1. Żeby było ciepło. 2. Żeby było "cywilizowanie" i bezpiecznie. Tajwan leży niżej niż Japonia. Jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Azji. Wg prognoz pogody listopad jest jeszcze ciepłym terminem. Nawet sprawdzając teraz tem na koniec grudnia. Jelesnia -2st. Tokio +4st Tajpei 19st. Kaosiung 21st. SAM_5002.jpg Tajwan to mała wyspa. Część zachodnia to silnie zubranizowany teren. Fabryki. Wioski i pola uprawne. Nudy. Wszyscy turyści wybierając trasę na skutery wybierają wschodnią część wyspy. Trasa od Warszawy (Tajpej) po Zakopane, od zachodu - cały czas biegnie górami obok Pacyfiku. Ja zrobiłem jej niewielką część. Pętli nie warto robić. Zachód wyspy to nuda i ciągłe aglomeracje. Na tej wyspie zyje w końcu 22 miliony ludzi.
|
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|