Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 15:50   #11
madafakinges

madafakinges's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
madafakinges jest na dystyngowanej drodze
Online: 10 miesiące 4 tygodni 1 dzień 12 godz 58 min 18 s
Domyślnie

Ludzie się rzucili a okazuje się że przesiadka z większego moto na 450, to nie dla każdego...

Akcja z awaria to szarpanie się przez pół roku z serwisem to słyszałem takie historie i z hądą(u nas na forum) i ktm (nawet ostatnio słynny filmik o 1290) i trijumfami etc.

Ogólnie od autoryzowanych serwisów to najlepiej trzymać się z daleka i najlepiej, żeby się moto nie psuły= takie moje przemyślenia.

PS. każdy kto się ludzi że nowe chińczyki będą tak trwałe i bezawaryjne jak stare jamachy czy hądy jest po prostu naiwny. Jak będę się wybierał na naprawdę daleki wyjazd poza Europę to na pewno wezmę afre a nie kove
Stary Wczoraj, 16:38   #12
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 7 godz 33 min 2 s
Domyślnie

Zadziwiające, że na tak zjedzoną biurokracją UE dopuszcza się dowolność w warunkach gwarancji - coś nie do pomyślenia w innych branżach a tutaj aż się prosi aby UOKIK zabrał się za absurdalne zapisy ale jak ma się zabrać jak prawo w tym przypadku to wolna amerykanka. Na rynku telekomunikacyjnym klient to jest święta krowa i to dosłownie bez ściemy a jego miesięczne uszczuplenie to kilkadziesiąt złotych. W motoryzacji mamy zakup za 30.000zł i gwarant ma klienta w dupie.

Z tą przesiadką to nawet z GS1250 gość był zachwycony CF jaki to wszechstronny aż do czasu, gdy zjeździł wszystkie okoliczne krzaki i trzeba było pojechać na dalsze... a na koniec wyszło, że te krzaki to nie był jakiś tam hardoff i gs też by spokojnie przejechał a w błocie po kolana to nie bardzo go kręci taka jazda....
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 16:46   #13
madafakinges

madafakinges's Avatar

Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
madafakinges jest na dystyngowanej drodze
Online: 10 miesiące 4 tygodni 1 dzień 12 godz 58 min 18 s
Domyślnie

a o co chodzi z warunkami gwarancji bo nie napisał a nie wiem?
Stary Wczoraj, 16:47   #14
Melon

Melon's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 23 min 57 s
Domyślnie

Ale jak dwa po 30 kupisz znaczy jeden do jeżdżenia ,drugi na części to drogo jest ?
Stary Wczoraj, 16:47   #15
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 7 godz 33 min 2 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał madafakinges Zobacz post
a o co chodzi z warunkami gwarancji bo nie napisał a nie wiem?
https://www.facebook.com/permalink.p...00063667685972

Tutaj gość miał podobny problem, serwis zadziałał w porę a gość pilnował warunków gwarancji... , motocykl mu zrobili ale też h.. czekał na części, tyle, że miał inny motocykl to sezon uratował

https://youtu.be/SZCV1sQ2QOk?si=pSxDUpUF3rqp7OQv
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 17:20   #16
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 tygodni 4 dni 23 godz 14 min 49 s
Domyślnie

tak - malym druczkiem na dole chinskie firmy deklaruja ochrone na znikome przebiegi. na grupach jest o tym mowa i lekkie niedowierzanie.
t7 wysokie i zaweza pule klientow. w USA i Kanadzie chyba jeszcze sa DR650SE, KLR650 i Hondy RFVC.
jak wyzej: mam kapital i pomysl i za boga nie wiem czym ma byc moja 'flota' by jej ufac i by zarabiala. jesli tylko szosa to Versys 650 albo Honda NC ale to ciasnawe. gdyby moi klienci mieli zjechac w off nie mam pojecia co im zaproponowac by spokojnie spac pokroicie mnie na kawalki ale moze KTM390 ADV?
Stary Wczoraj, 19:19   #17
ArEZ

Miasto: łódzkie na granicy ze śląskim
Motocykl: nie mam AT jeszcze
ArEZ jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
... jedno łączy te wszystkie chińczyki - szarpanie przy delikatnej jeździe gdy jedziesz na małym otwarciu przepustnicy...
W niechińskiej Hondzie NC700X też jest to szarpanie. Jazda w korku to dramat. Ale to podziękuj Unii i jej normom Euro. Producenci próbują trochę oszukać system i takie mapy robią, że przy ujęciu gazu przepustnica się całkiem zamyka.
ArEZ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 21:41   #18
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 tygodni 4 dni 23 godz 14 min 49 s
Domyślnie

przy projektowaniu euro5 madrych nie bylo. czy to europa, czy azja. to jest p... pomysl ludzi co myla Volt z Bolt. mam firme semi europa semi afryka semi azja: Kawasaki Versys 300. laik ogarnie. byl motocykl ale czuby musza miec 'litra'. wszyscy na pelnej pizdzie ida na stojaka bokiem.
reasumujac: 19'/17' 300-400ccm, curb weight 165kg, skok ~190mm, tarcza 319mm, wtrysk, baniak ~19L. i dla turysty co lize teamat baja. cena w UE 7 tys euro brutto
Stary Dzisiaj, 10:26   #19
matjas

matjas's Avatar

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 20 godz 13 min 16 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ArEZ Zobacz post
W niechińskiej Hondzie NC700X też jest to szarpanie. Jazda w korku to dramat. Ale to podziękuj Unii i jej normom Euro. Producenci próbują trochę oszukać system i takie mapy robią, że przy ujęciu gazu przepustnica się całkiem zamyka.
O czym Ty piszesz. Nc700 to jest już historia.
W 750 nie za żadnego szarpania a tylko to zostało na rynku.

Gwarancja na papierze marketingowa to może być i 7 lat. Żeby tylko ładnie wygladalo. Ilość wyłączeń które są zawarte w umowie będzie duża i z każdym rokiem eksploatacji coraz większa.
Czasami pięknie się różnimy z Szynszylem ale tu się z nim zgadzam: żadnej chińszczyzny i żółtego chujograjstwa. Świat dokona swoich wyborów jak powyżej widać ale ja nie muszę przykładać do tego ręki. PO raz kolejny dziękuję Bogu za to że mam taką możliwość.
Stary Dzisiaj, 10:43   #20
Dredd

Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
Dredd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 16 godz 26 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
Gwarancja na papierze marketingowa to może być i 7 lat. Żeby tylko ładnie wygladalo. Ilość wyłączeń które są zawarte w umowie będzie duża i z każdym rokiem eksploatacji coraz większa.
Czasami pięknie się różnimy z Szynszylem ale tu się z nim zgadzam: żadnej chińszczyzny i żółtego chujograjstwa. Świat dokona swoich wyborów jak powyżej widać ale ja nie muszę przykładać do tego ręki. PO raz kolejny dziękuję Bogu za to że mam taką możliwość.
Ja skusiłem się na chińskiego robota sprzątającego.
Chińczycy uczciwie - NIE DAJĄ ŻADNEJ GWARANCJI
Przysługuje mi tylko (jako konsumentowi) rękojmia od sprzedawcy, czyli handlującej na Allegro spółki z o.o. z kapitałem zakładowym 5 tysięcy złotych...
Choć to moja świadoma decyzja, to podejście do klienta świadczy o firmie.

P.S.
Polecam arcyciekawą książkę o Chinach, którą kiedyś przeczytałem: Peter Hessler "Przez drogi i bezdroża. Podróż po nowych Chinach".
Z niej dowiedziałem się wielu ciekawostek o myśleniu Chińczyków, m.in. w każdej książce dot. "samorozwoju" jest rada: aby się dorobić, należy... oszukiwać innych
Dredd jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania