![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1321 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
![]() Online: 1 rok 7 miesiące 3 tygodni 6 dni 23 godz 52 min 45 s
|
![]()
Nic nie wyjaśniłeś tym wywodem to powtórzę pytanie. Jakie działanie zaworu daje takie objawy jak głośna praca rozrządu czy klawiatury.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
![]() |
![]()
Film oblukałeś tam chłopaki fajnie tłumaczą? Hydropopychacz i hydronapinacz takie efekty robią jak Dzieju pisał, jako uczony w piśmie znajdziesz jak to działa.
![]() |
#1323 | |
|
![]()
No wiesz, patrząc na to co napisał Dzieju,
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
![]() |
![]()
Co do problem Dzieja z Filtronem który notabene został sprzedany i gdzie ma fabrykę m.in.. kole Lwowa to jeszcze można kupić made for filtron np. https://allegro.pl/oferta/filtr-olej...BrMTx8ruM2_VEh, a kto to zrobił i jak z jakością nie wiem może jest jak np. FŁT Kraśnik gdzie pod ich logo wsadzali najtańsze chińskie wyroby
A wracając do mojego pytania kupiłem Purfluxa LS892 [19zł] który wymiarami jest zbliżony do oryginalnego Hondy i HF204 , zrobię sekcję i spróbuję zmierzyć ciśnienie otwarcia zaworu przelewowego, jak by kto nie wiedział to właśnie Purflux produkuje filtry oleju dla Hondy. Ten LS892 ma dwa zawory przeciw zwrotny i przelewowy
![]() |
#1325 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
![]() |
![]()
Użyteczna dla mnie chodź i dla większości co wsadzają inne filtry niż oryginał też się przyda
![]() |
#1327 |
|
![]()
Do czego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Kolejne filtry były już innej firmy i silnik chodzi cicho jak powinien. Chcesz robić doktorat, proszę bardzo ja nie muszę. Do tego wielu mechaników lub ludzi zajmujących się tym wspominało że filtrona olejowe bardzo się popsuły i przestali je zakładać. Potwierdzenie miałem u siebie, mi to wystarczy ale możesz po drążyć jak masz chęci. Ja nie mam. Co do powietrznych, nadal używam filtrona a i od nikogo nie dostałem i formacji negatywnej, może jeszcze są przyzwoite. Kończąc, wystarczy że zawór upustowy będzie wadliwy i do tego papier zapchany to zabraknie ciśnienia na smarowanie (tego nie usłyszysz) i na napinacze (a to już słychać). Tym samym nie założył bym filtra przeznaczonego do innego pojazdu który by optycznie taki sam a to właśnie z powodu potrzebnych parametrów No chyba że są gdzieś dostępne szczegółowe parametry ciśnieniowo/przepływów, na pudełkach nie ma. Niech sobie tam każdy wkłada co tam chce, swoje zdanie i pomysły też może mieć.....to nie moje silniki to i nie mój problem.
![]() |
![]() |
#1329 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 4 min 55 s
|
![]()
Tak tylko dodam, że w robocie w defie zapaliła się kontrolka oleju jakiś czas temu. Cyk, auto na warsztat. No stwierdzili, że rzeczywiście ciśnienia brak. Założyli pompę oleju inną. Odpalili. Cisnienie jest. Auto naprawione- do roboty. Przejechało parę km znów ciśnienia brak. Nazat warsztat. Zaczęli przeglądać książkę obsług i wyszło że filtra nie zmienili od dawna. Tak- patologia. Jedna z wielu tutaj. Założyli nowy filtr- ciśnienie jest
![]() Tak, te auta potrafią wiele wytrzymać. Chyba że trafią w łapy mechanika patologika ![]() |
![]() |
![]() |