![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Węgorzewo
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 40
![]() Online: 4 tygodni 5 godz 37 min 10 s
|
![]()
fajnie fajnie, moje okolice. Widzę ,ze Mazury ostatnio coraz częściej odwiedzane
![]() Możnaby jakieś spotkanie ,,mazurskie,, zrobić ![]()
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
Dzięki za relację. Mamerek nie widziałem jeszcze, ale może w tym roku uda się zobaczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem jak można nie wejść skoro można ![]() Policzyłem nawet schody na wierzy ale mi się zapomniało a oszukać nie chcę.
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: May 2023
Miasto: Ostrołęka
Motocykl: RD07
Przebieg: Tak
![]() Online: 5 dni 36 min 32 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Norton, bardzo dziękuje za relację - jakże miło się czytało i oglądało. Tak bardzo brakuje takich, wyjazdowych treści ostatnio na forum. I właśnie w formie pisanej i zdjęć - nie filmów.
![]() ![]() ![]() Wiosną 2023 byliśmy m.in. w Mamerkach z małżonką. Po raz pierwszy zresztą w mazurskich okolicznościach - bardzo nam się podobało. Z bunkra do bunkra też podziemiem przechodziliśmy ![]() Gdyby nie psujący się (a właściwie nie wciśnięty jak trzeba w gniazdo) przekaźnik rozrusznika w ówczesnym GSie to wyjazd byłby w 101% udany ![]() Pozdrawiam! zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
![]()
Czołg w przepuście.
Rok temu obejrzałem odcinek "Poszukiwaczy historii". Były w nim badane tropy nadesłane przez widzów. Prowadzący odwiedzili zabetonowanego jagdpanzera, bohatera tego wątku. Mieli tez drugi trop, który okazał się niestety resztkami chyba syreny. Ale trzeci trop dotyczył zabetonowanego w innym przepuście kolejnego niemieckiego czołgu. Autorzy znaleźli to miejsce, więc i ja Was tam zabiorę. Lokalizacja to Mieronice w województwie świętokrzyskim. 120 km od mojego domu, trzeba to sprawdzić. W Mieronicach trafiłem na taką ładną czterdziestkę, przygotowaną do przeglądu. Oto i miejsce docelowe. Trochę trwało namierzanie na zdjęciach tego miejsca, bo na street view przepust jest przed remontem. Poznałem to miejsce po okolicznych domach. Wchodzę do koryta cieku, sprzyja lipcowa susza. Oto i nasz czołg, a właściwie fragmenty działa szturmowego StuG III. Niesamowite! Dla zobrazowania: zabetonowana jest górna część z włazami - zerknijcie na mój model. Jest to co prawda StuG IV, ale III to zbliżona konstrukcja na trochę mniejszym podwoziu. W przepuście zabetonowana podobno jest też rama z ciągnika artyleryjskiego Sd.Kfz 7, ale nie potrafię jej wskazać. Może to ona? Myślę, że to bardzo fajne uzupełnienie tytułu tego wątku, bo nie ma raczej u nas innych niemieckich wraków pancernych w tak niezwykłych lokalizacjach.
![]() |
#38 |
Moderator
![]() |
![]()
Super takie śledztwa są.
Chyba mam plan na wycieczkę z Anią na motocyklach ![]()
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
https://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=46848
![]() |
![]() |
#40 |
![]() |
![]()
Super! Z drogi wygląda jak każdy inny mostek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
OdjazdoWE wakacjE samolotoWE COVIDoWe kto wiE, kto wiE? (czyli rymowane wakacje 2021) | wojtekk | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 07.04.2021 09:32 |
Ekspedycja naukowa prof. Knoblaucha, czyli w poszukiwaniu pory deszczowej w Namibii i Botswanie [2013] | kiub | Trochę dalej | 111 | 17.06.2018 12:16 |
Końcowi sezonu stanowczo NIE, czyli w poszukiwaniu SŁOŃCA [Bałkany, 2012] | Rychu72 | Trochę dalej | 60 | 29.11.2012 09:22 |