![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 24 min 53 s
|
![]()
Siema
Pewnie już temat się przewinął ale nie mogę się doszukać. Czy ktoś z was może ze swojego doświadczenia polecić amor do afryki rd 07. W tej chwili miałem z KTMa 640, jak udało mi się przypadkiem ustalić, jest trochę dłuższy i mi ją podwyższa. Zastanawiam się czy konieczny jest dodatkowy zbiorniczek (na długie trasy bo takowe lubię najbardziej) Fajnie jak by miał pokrętło do regulacji żeby nie trzeba było złazić i grzebać kluczem. jak na razie doszukałem się takiego z ohlinsa jak na obrazku poniżej i touratecha jedyny minus to cena ponad 1300E Fajny amor z YSS polecił mi kolega na facebookowej grupie z regulacją długości co załatwiło by prawdopodobnie kwestie obniżenia (mam 175cm) ale nie ma to pokretła regulacyjnego ani tego zbiorniczka ( w orginalnm był wiec sie zastanawiam czy się bez tego obędzie) A co wy polecicie...? Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 1 godz 8 min 16 s
|
![]()
Tańszy deko od tego ohlins-a będzie wilbers 641. Paru chłopaków tutaj go ma. Mam i ja. Zadowolony jestem.
YSS miał tutaj któryś z chłopaków z Podlasia. Szybko się ten YSS skichał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Czyli rozumiem masz ten ze zbiorniczkiem kompensacyjnym za to bez pokrętła do regulacji?
Możesz powiedzieć gdzie go kupiłeś i czy coś Ci przy nim dostrajali pod ciebie czy po prostu z opakowania w moto i jechane? Na ofroadzie jak się sprawdza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
YSS to najprostsza i najtansza alternatywa - kosztuje ulamek ceny tego co pokazales. zalete ma taka, ze jest prosty i tani w serwisowaniu. ale tak jak wspomnialem - to absolutne minimum bez wodotryskow.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 1 godz 8 min 16 s
|
![]()
Tak. Zbiorniczek jest. Montujesz go w miejscu oryginalnego. Mam bez pokretła regulacji wstępnej - czyli klucz hakowy. Jak kupujesz to wybierasz sobie sprężynę pod swoją wage. Swojego kupiłem w Polsce, ale było to parę lat temu i nie pamiętam u kogo. Musiałbym odgrzebać dowód zakupu.
W tym amorze masz regulacje rebound, oraz regulację kompresji szybkiej i kompresji wolnej. Jest coś tam wstępnie ustaeione, ale i tak po swojemu poklikałem. Nie ma xo się bać kręcenia ![]() Ładnie pracuje. Jestem zadowolony |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Serdeczne dzięki Panowie za podpowiedzi. Raczej stanie na wilbersie 641 zacząłem już robić konfigurację ale jeszcze wysłałem im kilka pytań iczekam na odpowiedź zanim kupię. Kosztuje to w pizdu bo 3x tyle co Yss ale chyba wolę mieć dokładnie to co chcę i trochę więcej pewność że się nie wyżyga jak będę gdzieś za górami za lasami
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Africa twin RD07 | lukaszb17045 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 7 | 16.05.2015 07:10 |