|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  11.01.2021, 19:49 | #1 | 
|  Zarejestrowany: May 2013 Miasto: Poznan 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: kto wie   Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 6 godz 53 min 36 s |   

Co do waluty, od siebie napiszę, że w Kazachstanie wymiałem u TIRowców na parkingach dwa razy dolary na ichniejszą walutę. W Rosji w Riazaniu zawiózł mnie w potrzebie jeden koleś do banku... gdybym wiedział co tam będzie...:  )) kolejka, jedna kasa walutowa, wchodzę w końcu, a drzwi szklane się zamykają, pani za szybą pancerną ogląda każdego dolara (a same duże głowy) kilka razy z każdej strony, odłożyła podejrzane sztuki, dobre wymieniła i stwierdziła, że te podejrzane mogę w Moskwie w jakimś tam banku wymienić... ona nie podejmie się. W Kirgistanie raz udało się wymienić w jednej knajpie płacąc dolarami a dostając resztę w lokalnej walucie... czy to jest normalne nie wiem. 
				__________________ <br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. | 
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Polska - przewodnik czarnucha | JARU | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 29.04.2013 08:37 | 
| Skoda przewodnik 4X4 | calgon | Przygotowania do wyjazdów | 18 | 21.02.2012 09:48 |