Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady

Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.05.2020, 00:19   #29
zylek

zylek's Avatar

Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
zylek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 7 godz 12 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał sambor1965 Zobacz post
Napiszę trzy słowa, jeżdziłem chyba ze wszystkim.
...
Mam w użyciu kilka zestawów Mosko i chyba Recklessa uważam za wzorowego.
...
Tankbagi dla mnie nie istnieją, a torba nie może leżeć na siedzeniu z tyłu. Australijczycy nauczyli mnie jeżdżenia z plecakiem. To nie takie głupie. To tyle na temat mojej religii pakowaniowej.
Dzięki sambor za spostrzeżenia i podzielenie się doświadczeniami.
...
W mosko Reckless to w 40 czy 80 się pakujesz na małe ADV?
...
Torba z tylu na siedzeniu nie jest i dla mnie idealnym rozwiązaniem, bo ogranicza zakres balansowania ciałem i ciężko mi nogę przełożyć przy wsiadaniu. W połączeniu z tank bagiem robi tyle miejsca, że mogę siedzieć ale żeby wsiąść to już jakaś ekwilibrystyka, szczególnie jak stopka nie ma dobrego podparcia. Dla mnie tank-bag ostetecznie wypadł po tym jak zauważyłem, że ogranicza mi przesunięcie się do przodu na stojąco.
Z drugiej strony tank-bag jest cudowny do zadania stop-fota-jedź, no i jest miejsce na okulary czy butelkę z wodą. Wszystko pod ręką, wystarczy się zatrzymać.

Plecak trochę próbowałem, ale nawet z małym obciążeniem, typu worek z wodą + kilka innych drobiazgów, wk...wia mnie. Pocę się dość mocno nawet bez wysiłku, a po chwili jazdy w terenie zaraz czuję jak mi płynie stróżka niebłagalnie w d...ół

U mnie projekt jedna torba, jest powiązany z projektem dołożenia 500 lub 690/701 do garażu, w celu bardziej terenowego użycia.

Można by szybko zejść z ilości i wagi pozbywając się namiotu i innego szpeju kempingowegO, ale tego zrobić nie chcę, bo bardzo to lubię tę aktywność. Z drugiej strony, pewnie technicznie podróżowanie bez namiotu jest do zrobienia niemal w dowolnym regionie świata!?

Postaram się opisać w osobnym wątku i gdzie jestem w moich dokonaniach 1 torba. Czy to w ogóle do zrobienia, nie mam pewności, ale wydaje się dość atrakcyjne wagowo i objętościowo!
zylek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania