|
|
|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
|
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
Praktyka i minimalizm pojawiają się z czasem. Pierwszy wyjazd załadowałem się jak wielbłąd.
![]() Motocykl był trudny do obsługi, ciężki do dźwignięcia w trakcie gleby i jak się okazało woziłem ze sobą dużo za dużo zbędnego szpeju. Obecnie jeżdżę mniej więcej tak. ![]() W żółtej torbie o pojemności 49 litrów mieści mi się: - namiot - mata termarest (obecnie zastąpiona materacem z Decathlonu) - śpiwór - apteczka - kosmetyczka - ciuchy (w osobnych sekcjach bielizna i warstwa nr 2) - buty i klapki - zapasowe rękawice - zestaw podręczny (czyli szpej elektro - czołówki, noże, ładowarki, kabelki, piła, multitool, 30 metrów paracordu i tego typu przydasie) Oprócz tego mam tankbaga na picie, aparat etc. oraz dwie małe chińskie torebki od Ugly Bros schowane wewnątrz stelaży z których jedna to kuchnia czyli: żarcie, palniki, garnuszki, etc. a w drugiej mam narzędziówkę (zapasowe dętki, kompresor, zestaw kluczy, łyżki etc.) Kompresor już więcej ze mną nie pojedzie bo mniej miejsca zajmują naboje i sprzęcik rowerowy do pompowania nabojami, który można użyć awaryjnie jako pompki. Generalnie to i tak w ciul za dużo bo ja niestety lub stety wiele rzeczy dubluję. Zawsze mam 2 latarki i zapas akusów, kilka noży, 2-3 zestawy sztućcy, 2 kubeczki, zapasowy palnik, zapasowe klamki, zapasowa zębatka, zapasowe ogniwa do łańcucha. Ja raczej nie jestem najlepszym przykładem bo za dużo rzeczy mam na zapasie. |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 19 godz 39 min 15 s
|
Dzięki. Postęp widać gołym okiem!
Muszę podumać jak pozbyć się boxa. Co prawda taki niewielki ze skrzynki narzędziowej mam (470x357x176mm), który polecam przy okazji. Ale żeby mieć do niego dostęp, rolka musi być w całości na siedzeniu, co ogranicza trochę balansowanie w tył. Tankbagów niecierpię, ale to personalne skrzywienie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|