|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  17.01.2019, 10:38 | #11 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2013 Miasto: Bielsko-Biała 
				 Motocykl: zJAWA 350 TS   Online: 5 miesiące 5 dni 3 godz 38 min 50 s |   

Dziś rano cofnęli Polkę z lotniska -więc jak widać nie otrzymasz na lotnisku - a taką wizę liczę dostać za jakiś czas. Czekam co będzie po 12 lutym (czytaj po konferencji).

__________________ "Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. | 
|   |   | 
|  17.01.2019, 11:02 | #12 | 
| I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24  |   

Świetnie poprawiamy relację z całym światem włażąc w doopę prezydentowi narodu zza kałuży. Smutne to. Jeszcze chwila i będziemy mogli podróżować co najwyżej po UE. | 
|   |   | 
|  17.01.2019, 11:12 | #13 | 
|  Zarejestrowany: Nov 2013 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: loading... Przebieg: wtv   Online: 3 miesiące 4 dni 21 godz 12 min 59 s |   

To, że wpuszczali nie znaczy, że wpuszczają dziś. W tej sytuacji Wilq polityki nie ominiesz. Szczególnie, że jest powodem..

__________________ "Co mnie obchodzi gdzie jadę... Grunt, że wiem gdzie byłem!" | 
|   |   | 
|  17.01.2019, 11:15 | #14 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2011 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: brak Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 19 godz 20 min 54 s |    Pozostaje liczyć na to, że to przejściowy pokaz obojga narodów. Szkoda było by. Liczę że jeszcze będzie można pomyśleć o podróży do Iranu. 
				__________________ Pełne zadowolenie składa się z małych uciech rozłożonych w czasie. https://www.facebook.com/CFact1/ | 
|   |   | 
|  17.01.2019, 11:18 | #15 | 

Sami wiecie, że na FAT i TCP z definicji unikamy politykowania - wg mnie dobrze, że tak jest, ale nóż się w kieszeni otwiera, kiedy przygotujesz wyjazd, wywalasz kasę na sprzęt, pozwolenia, bilety etc a przez takie a nie inne zachowanie może się okazać, że kurcze będę z żoną w plery na ładne parę tysia.

__________________ "Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. | 
|   |   | 
|  17.01.2019, 12:05 | #16 | |
|  Zarejestrowany: Nov 2010 Miasto: Wrocław 
				 Motocykl: Husqvarna 701 Enduro   Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s |   Cytat: 
 Mój kolega już 2 razy próbował wjechać i dwa razy wizy mu nie wydano. Jest dziennikarzem. W jakimś periodyku o rowerach.  Rozumiem, że się martwisz, bo jak czytam już masz coś tam zorganizowane, coś tam poustalane, poczyniłeś jakieś przygotowania. Weź tą sytuacje na chłodno. Nie czytaj plotek w internecie. Nie sugeruj się pojedynczymi przypadkami. Patrz na całokształt. Nie wiem kiedy jedziesz, ale jeśli nie na dniach to jest duża szansa, że sytuacja znormalnieje do tego czasu. Powodzenia. | |
|   |   | 
|  17.01.2019, 12:11 | #17 | 

Ja czekam spokojnie, ale moja żona nie koniecznie.... Po żyjemy zobaczmy

|   |   | 
|  17.01.2019, 18:51 | #18 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2017 Miasto: Gorzów Wlkp 
				   Online: 3 tygodni 1 godz 30 min 38 s |   

Tu śledź  https://www.fly4free.pl/forum/wiza-d...8030?start=480 Wg mnie będzie wszystko spoko. Tylko przygotuj się jak na turystę przystało, e visa wszystkie papiery, rezerwacja hotelu etc. | 
|   |   | 
|  20.07.2019, 18:05 | #19 | 
|  Zarejestrowany: Aug 2016 Miasto: Zakopane 
				 Motocykl: NAT   Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 40 min 6 s |   

I jak, wpuszczają ?

__________________ Taniej kupię, drożej sprzedam   | 
|   |   | 
|  20.07.2019, 18:39 | #20 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2011 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: brak Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 19 godz 20 min 54 s |    Wpuszczają zawsze tylko trzeba zapakować motocykl na ciężarówkę, żeby przewieźć go do następnej granicy. Koszt około 500 dolców wzwyż. Karnet CPD i tak musi być. Sporadycznie udaje się sztuka bezciężarówkowa na granicy z Turknenistanem. Wszystko jest jednak palcem pisane. Może się uda a może nie... Polacy ostatnio wjechali tam na kołach 4 lipca z wizą na 20 dni. Szczegółów nie znam. Info z eFBe. Kiedyś krzywiłem się na opłaty dla Hosseinów i innych. Teraz zapłaciłbym bez wahania   
				__________________ Pełne zadowolenie składa się z małych uciech rozłożonych w czasie. https://www.facebook.com/CFact1/ | 
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| zakaz gps-u w egipcie | szynszyll | Kwestie różne, ale podróżne. | 2 | 07.08.2012 08:10 | 
| Wiza dwukrotnego wjazdu do Rosji na 3 m-ce | pborus | Przygotowania do wyjazdów | 18 | 15.02.2010 19:55 | 
| Zakaz wwozu żywności do Chorwacji od 1 czerwca! | don_Pedro | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 24.06.2008 13:43 |