|   | 
 | |||||||
| Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  14.11.2010, 00:20 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Jul 2010 Miasto: Łaziska Górne 
				 Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie Przebieg: x34tys Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 12 godz 4 min 15 s |   

Pytanie mam, coby czegoś nie zmaścić - dyszę muszę nieco skrócić, bo jak poniżej widać zostaje mi mały zapas   Dalej idąc czytam z instrukcji: ".. koniec rurki powinien tworzyć jedną linię z płaszczyzną zębatki" Dysza jest z obu stron ścięta na prosto [2]. Dobrze rozumiem, że mam dociąć ją tak żeby była zakończona podobnie jak igła [1]?   | 
|   | 
|  14.11.2010, 00:25 | #2 | 
|  |   

hej rurki juz nie obcinam ze skosa. zapychała się w ten sposób w offie. doginasz ją tylko do zębatki i to wszystko. jeśli lekko ociera to mosiądż dotrze się po kilku kilometrach i wyrobi sobie tam taki luz jak mu potrzeba bez szkody dla zębatki. co do jej skracania - im jest krótsza tym lepiej bo mniej wibruje. jeśli jesteś w stanie zmieścić wieszak w miejscu pokazania na zdjęciu to tak zrób. normalnie w AT taki wieszak mieści się przed osłoną zębatki i rurka jest na długość OK tak jak to pokazałem i instrukcji. pamiętaj, że w jarzmie mocującym rurkę musi być i 'igielit' i mosiądz. wbrew pozorom to najważniejsze a często pomijane przy czytaniu instrukcji. zdruf matjas 
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   | 
|  14.11.2010, 09:52 | #3 | |
				 Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie Przebieg: x34tys Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 12 godz 4 min 15 s |   Cytat: 
  Dobrze, że wspomniałeś  Jeszcze jedno pytanie odnośnie dyszy - w którym mniej więcej miejscu powinna być ustawiona? Tak jak poniżej, czy trochę "wcześniej" (lub później)?   | |
|   | 
|  15.11.2010, 22:08 | #4 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2009 Miasto: Bydgoszcz 
				 Motocykl: LC4 Adv Przebieg: 30000   Online: 2 tygodni 2 dni 17 godz 27 min 43 s |   aaaaaaa i wszystko jasne. A ja myślałem, że to wina błota po osie, w któym zdarza mi się jeździć  W takim razie utnę sobie swoją rurkę prostopadle   
				__________________ Pozdrawiam Darek | 
|   | 
|  14.11.2010, 14:00 | #5 | 
|  |   

tak jest git. to naprawdę nie jest 'rocket-science'. matjas 
|   | 
|  15.11.2010, 23:50 | #6 | 
				 Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie Przebieg: x34tys Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 12 godz 4 min 15 s |   

Przy napełnianiu nowego układu to dużo trzeba piwa wysączyć? Podłączyłem wszystko, przygotowałem się ze strzykawką, załączam, kontrolka z kropelką się zaświeca i cisnę strzykawkę, a tu nic   Po kilkunastu impulsach/minutach olej pokazał się z drugiej strony zaworu tak z centymetr od ujścia  W końcu wymiękłem i podłączyłem strzykawkę od strony dyszy - pokazał się impuls, strzykawka ładnie wypluła olej. Przy drugim impulsie wszystko już było napełnione. To ma tak być, czy coś mogłem zmaścić? Wszystko zamontowane zgodnie z instrukcją, a przynajmniej tak mi się wydaje. Zawór strzałką skierowany "w dół", czyli tak jak olej ma lecieć. Później zostawiłem załączoną olejarkę na jakieś 10 min (ustawione potencjometrem na maksa w prawo i na dwójce) - z dyszy nie wyleciała ani kropla  Niestety nie miałem jak sprawdzić na chodzie - od tygodnia mam problemy z rozruchem i jeszcze się za to nie zabrałem (gaźniki do regulacji). Może być to przez słaby aku? Trochę go rozładowałem kręcąc rozrusznikiem, a później przyświecając światłami żeby uruchomić olejarkę. | 
|   | 
|  16.11.2010, 11:18 | #7 | 
|  |   

słaby aku nie pomaga. to prawda. jesli ładowałeś strzykawką 'pod prąd' to nic dziwnego ze poszło - tak zrobiony jest zawór. 1sze napełnienie wszystkiego zajmuje mi max 5 minut /właczajac w to zbiornik/. jesli wszystko podlaczyles prawidlowo w momencie zapalenia sie zóltej diody bedzie słychac cykniecie zaworka. jesli bedziesz miał kłopoty dzwoń - pomogę. matjas 
|   | 
|  16.11.2010, 12:48 | #8 | 

Podłączę dzisiaj pod aku samochodu i sprawdzę zawór - spodziewałem się cyknięcia (podobnie jak w instalacji LPG), ale tego nie było ani razu. Napięcie na wtyczce jest. Z tego co na szybko sprawdziłem, to na stałe jest doprowadzony "+", a w momencie zaświecenia się kontrolki pojawia się też masa. Nie próbowałem jeszcze podłączać zaworu bezpośrednio pod aku.
		 | 
|   | 
|  16.11.2010, 12:52 | #9 | 
|  |   

mozesz ale max 10 sekund. matjas 
|   | 
|  16.11.2010, 13:06 | #10 | 

Chodzi tylko o to żeby sprawdzić czy w ogóle cyknie. Może myć, że napięcie na wtyczce się pojawia, ale ma za małe natężenie, a z pewnością jakaś minimalna wartość jest wymagana. Podepnę tylko na moment dla testu.
		 | 
|   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Motooiler | robertG7 | Wszystko dla Afryki | 25 | 29.03.2014 08:19 |