![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Kościerzyna
Motocykl: CRF 1000A
Przebieg: 50000
![]() Online: 1 tydzień 8 godz 47 min 35 s
|
![]()
sprawiedliwy - nie wiem czy widziałeś : https://www.youtube.com/watch?v=X933...&index=6&t=13s, bo ja miałem podobny dylemat , i konkluzja w tymże filmiku po części przeważyła szalę , co do zakupu Shoei Horneta.
Pytanie ,czy teren też ,czy tylko miasto i asfalty ? Dotychczas jeździłem w Shark EVO ONE , by połączyć " zwiedzanie" terenu .... z jazdą po mieście i asfalcie . Jak coś jest do wszystkiego to w mojej opini , jakaś część naszych oczekiwań nie zostanie spełniona. Shark EVO ONE wady , których chciałem uniknąć w następnym kasku : 1.Bardzo głośny szum powietrza , plus uderzenia powietrza o skorupę kasku powyżej 80km/h , na crf 1000 wrażenie jakby ktoś nap.... Cię zwinięta gazetą po kasku . 2.Przy podnoszeniu szczęki ,szyba porusza się bardzo blisko uszczelki ,co po założeniu pinlocka powoduje jego rysowanie(od wewnątrz), i to centralnie na linii wzroku. 3.Z czasem, aby domknąć szczękę trzeba to zrobić oburącz , czyli podczas jazdy nie domkniemy dobrze szczęki jedną ręką . 4. Przeciekająca szyba . ( co z tego ,że zetrzesz wodę z zewnątrz ...) Punkty 2,3,4 to są te rzeczy, które zdecydowały ,że wybrałem Shoei-a a nie Schuberta ,czyli brak jakichkolwiek dodatkowych ruchomych elementów , albo np. szyba dotykająca daszka ,czy sam daszek bardzo wiotki mogący wibrować . Schuberta przymierzałem (nie jeździłem) zwracając uwagę na szybę ,czy szczękę (z racji innego producenta i jakości wykonania w stosunku do Sharka) jednakże zdecydowałem o zakupie Horneta . Shoei jest w miarę cichy ,bo jak jednak lubisz odkręcić manetkę, badź przy domknięciu gazu , bulgoty z tłumika "robią to coś" , to jeszcze trochę będziesz je słyszał ![]() Co do zalet Sharka EVo ONE ,gdyby ktoś chciał zanabyć , to : 1. łatwość zakładania i ściągania 2. duży "air flow" podczas upałów 3. blenda p.słoneczna ( daje radę gdy słońce jest wysoko) , natomiast gdy słońce jest nisko nad horyzontem ...masakra Ostatnio edytowane przez greszczyn : 08.03.2017 o 00:18 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SHOEI MULTITEC vs. SCHUBERTH C3 | BABA | Kaski | 108 | 20.02.2017 22:41 |
Śruby do Shoei Hornet DS | Rychu72 | Kaski | 18 | 27.04.2016 08:33 |
SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 11:54 |