![]() |
#11 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
Wcześnie rano się zerwaliśmy, biwak złożony, czas jechać... - dokąd? - zastanowimy się przy kawce jakiejś...
Wlepa na pamiątkę pobytu i w drogę - do najbliższej Kawodajni... W Fort Wiliam wpadamy na śniadanko do McDonalda... -nie ma to jak McDonald na śniadanie... - nie wiem jak w Polsce ale na wyspach śniadanko w Maku jest na prawdę smaczne... i do tego kawka... Niestety - okazało się, że Afra Artura nawala... - Trip stracił prąd... Artur grzebie więc przy tripie, a my oglądamy mapę z pytaniem DOKĄD ![]() Według prognozy pogody - którą sprawdziliśmy w dzień wyjazdu od Zenona - dziś miał być ostatni dzień bez deszczu... Od Wąskiego słyszeliśmy, że Isle of Skye tylko w bezdeszczową pogodę... Decyzja? Lecimy na Isle of Skye - puki mamy sprzyjającą aurę... Szybkie tworzenie trasy - i wyszło nam coś takiego: ![]() Arturo naprawił tripa (winna była wtyczka z prądem - chyba). Zjedliśmy, popiliśmy, wyruszyliśmy... Po przejechaniu 20km - kierownik wycieczki (ja) z okazji niekorzystnych warunków pogodowych (zimno w ...) zatrzymać wycieczkę i zarządzić ubranie dodatkowych warstw mających na celu utrzymanie komfortowej temperatury... - tylko gdzie zatrzymać się... Pierwszy lepszy parking przy drodze przypasił... Było mi tak zimno, że nawet postanowiłem wcisnąć się w długie gatki brubecka które miałem schowane na specjalne okazje... Chłopaki też pozakładali dodatkowe warstwy - bo naprawdę było zimno... Chwila odpoczynku i dalej w drogę - Isle of Skye samo się nie zdobędzie... Pogoda nie była zachęcająca - nie padało na szczęście... Widoki zacne - czas się zatrzymać na popas i zdjęcia. ![]() Teletubiś: Pokemony: Jedziemy dalej:
Tags |
scotland , szkocja |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Relacja z podróży dookoła świata MXT 2012-2013 | mirek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 1 | 05.05.2014 10:09 |
Szkocja - koniec maja 2012 | Tymon | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 27.12.2011 11:19 |