|   | 
 | |||||||
| Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  29.04.2011, 22:25 | #41 | 
| wondering soul  Zarejestrowany: May 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s |   

Ja to co najwyżej uczestniczyć mogę. Duuuuże braki mam w obsłudze technicznej. Była już na kiedyś na warsztatach w Pro-Motorze. Super przydatny kawał wiedzy praktycznej. Baaardzo chętnie powtórzę w naszym, afrykańsko - lejdisowym gronie. Można by wtedy jakieś większe spotkanie zrobić, w sumie dlaczego nie w choszczówkańskim garażu   . Tylko Kazmirku - nie wcześniej niż koniec czerwca, do tego czasu niestety "nie ma mnie dla świata". Tu też mnie nie ma. 
				__________________ Ola | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 22:29 | #42 | 
|  Zarejestrowany: Jun 2010 Miasto: W-wa 
				 Motocykl: BMW F 650 GS Dakar Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 10 min 30 s |    ja jestem za i perwsza chętna  bo jak na razie to sobie sama rejestrację przykręciłam tak, że po drodze odpadła i o mały włos obstawy nie skasowała   
				__________________ "cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają duszę" | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 22:41 | #43 | 
|  |   | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 22:44 | #44 | |
|  |   Cytat: 
   | |
|   |   | 
|  30.04.2011, 08:49 | #45 | |
| gsm: 512242193  Zarejestrowany: Jul 2006 Miasto: Rzuchów 
				 Motocykl: RD11a Galeria: Zdjęcia   Online: 5 miesiące 2 dni 12 godz 55 min 20 s |   Cytat: 
 tłoczki cofa podcisnienie wywolane ruchem powrotnym tłoka (nurnika) po uprzednim zwolnieniu nacisku na dzwignie , ruch powrotny wymuszony jest przez sprezyne zabudowana w pompie hamulcowej , w kazdej pompie hamulcowej taka sprezyna wystepuje, prosze poszukać przekroju pompy hamulcowej na google czasami jes tak ze podcisnienie nie jest w stanie pokonać oporów stawianych przex uszczelniacze i wtedy tłoczki sie nie cofaja (tłoczki brudne, skorodowane) | |
|   |   | 
|  30.04.2011, 09:14 | #46 | 
| Gość 
				 Online: 0 |   

Niestety Pałełku ale w mylnym błędzie jesteś   Zdrowia   | 
|   | 
|  01.05.2011, 01:13 | #47 | 
| gsm: 512242193  Zarejestrowany: Jul 2006 Miasto: Rzuchów 
				 Motocykl: RD11a Galeria: Zdjęcia   Online: 5 miesiące 2 dni 12 godz 55 min 20 s |   

wcale nie    hydraulike to w zsz dość dawno miałem a wykładowca fascynat   obecnie głownie ma styczność z elementami wysokiego cisnienia po 15 MPa i więcej co prawda jednak podciśnienie nie jet tym znanym z definicji ale chodzi o stan dążenia do stanu równowagi prawo dlatego napisałem w czym mierzymy | 
|   |   | 
|  01.05.2011, 09:27 | #48 | 
| Gość 
				 Online: 0 |   

Niestety Pałełku ale Motormaniak i Jagna mieli racje. Jakkolwiek by to brzmiało akurat w zacisku hamulcowym za powrót tłoczka odpowiedzialna jest jego magiczna uszczelka   Dzięki niej możliwa jest tez regulacja luzu klocek/tarcza w miarę zuzywania sie klocków. Zrób przy jakiejś okazji prosty experyment (nie mylić z exkrementem  ) - zamiast pompy hamulcowej użyj spręzonego powietrza ze sprężarki. Zadziała dokładnie tak samo i po odłączeniu cisnienia cofnie tłoczek, mimo że nie będzie ani płynu ani podcisnieniowych zjawisk z nim związanych. Zobaczysz  A wogóle Kazimr to jak już zadałeś zagadkę to mógłbyć drukowanymi literami ogłosić rozwiązanie  Zdrowia   Ostatnio edytowane przez Pastor : 01.05.2011 o 09:29 | 
|   | 
|  01.05.2011, 11:31 | #49 | 
|  |   

Pastorku oczywiście ...oczywiście będą drukowane , a i rysuneczek pana Hondy też się znajdzie  Ladies and gentlemen rozwiązanie zagadki Dzięki za zabawę  POWRÓT TŁOCZKA JEST MOŻLIWY DZIĘKI SPRĘŻYSTOŚCI USZCZELKI | 
|   |   | 
|  01.05.2011, 12:05 | #50 | 
|  Zarejestrowany: May 2008 Miasto: Biała Podl./Warszawa 
				 Motocykl: Afryka? Nie, dziękuję. ;) Przebieg: 60000   Online: 1 tydzień 1 godz 37 min 9 s |   

I ja jako posiadacz Super Tenery mogę potwierdzic słowa Pastora i Kazmira.   Dodam od siebie, że w hamulcach w których nie były od daaawna wymieniane gumki, ruch powrotny tłoczka jest prawie niemożliwy. Przeszkadza w tym mała sprężystość uszczelki spowodowana starzeniem gumy. Dochodzi do tego też zabrudzony m.in. błotem tłoczek oraz syfi i utlenione aluminium w gnieździe tłoczka. 
				__________________ Yamaha XTZ 800 Super Tenere   | 
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Czarnogóra w sierpniu - Wasze zdanie mile widziane | miro&afryka | Przygotowania do wyjazdów | 33 | 26.04.2013 09:51 |