Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Silnik, sprzęgło, skrzynia

Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.11.2010, 07:17   #18
zielorz

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07
zielorz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 50 min 4 s
Domyślnie

Dobra wróciłem. Sprawa wygląda tak:

Przekręcamy kluczyk, włączamy ssanie, naciskamy starter, motocykl dosłownie od obrotu wału zaskakuje, wchodzi na 2k obrotów i gaśnie. Potem przy kręceniu z tym samym innym lub w ogóle bez ssanie, załapuje gaśnie, coś się odzywa i po dłuższym chechłaniu rusza jeden cylinder, trzeba trochę poczekać, przygazować i chodzą obydwa. Potem na ciepło pali od dotknięcia, chodzi równo. Świece nowe. Mam wątpliwości co do gaźników. Niby są czyste, po myciu np. Nitrem nie wylatuje z nich gram brudu (myłem je wcześniej w takiej małej wanience ultradźwiękowej), ale przepustnice metalowe są pokryte jakimś czarnym nalotem, gardziej miejscami też, wszystko jest niby czyste, ale jakby coś na tym było. Co do regulacji poziomu paliwa to nie za bardzo wiem jak, ponieważ na pływakach nie ma tradycyjnych blaszek żeby je odgiąćw jedna lub drugą stronę. Wszystkie obecne próby robiłem bez baku, ale z filtrem i pompą. Przy czyszczeniu wyciągałem zawory air-cut valve, czy one też mają jakiś istotny wpływ na odpalanie ?

Pozdrawiam
zielorz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania