![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 3 dni 36 min 37 s
|
![]()
Na szczęście Fazik poznał mnie
![]() Wracamy do Tallina. Polecam taki plan na Tallin. Przyjechać jak my. Zatem masz/macie oczekujcie dla siebie takiego schematu. - Wieczór popołudnie i wieczór na starówce. - Noc. - Cały dzień na starówkę, targ, zakup biletu na prom do Helsinek - Wieczór na starówce. - Noc. - Wczesnym rankiem płyniecie do Helsinek. - Cały dzień w Helsinkach. - Wieczorem wracacie do Tallina. - Wsiadacie w auto (zaparkowane na darmowym parkingu kwadrans z buta). - Przed północą rozbijacie się nad morzem na darmowym campie, odległym o 50km na zachód. Nie będę się rozpisywał o Tallinie. Starówka bardzo ładnie zachowana, w specyficznym klimacie. Strażnik Domowy nakazała dostać się do zabytkowej apteki, muzeum marcepanu i zjeść w taniej, znanej sieci. Ja obowiązkowo dołożyłem targ i byliśmy ukontentowani. Hostel gwarantował do dobrze wyposażonej kuchni i sauny z małym basenem. Kosztowało nas to za dwie doby łącznie 110E (w tym jedna doba parking). ![]() W aptece. ![]() ![]() W sieci. ![]() ![]() Na zamku. ![]() ![]() Z wieczora. Za dnia... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W muzeum marcepanu... ![]() ![]() ![]() Muzeum ulokowane jest w piwnicy kawiarni/cukierni. Warto zobaczyć i warto skosztować wyrobów, pralinek w szerokim asortymencie. W muzeum wszystko, co tam zobaczycie w gablotach jest z marcepanu. Muszimy tam jeszcze raz zajechać, tym razem z wnukami ![]() ![]() Na targu. ![]() ![]() W hostelu. ![]() W porcie. ![]() Na promie do Helsinek. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Historia pewnego pomysłu czyli zapraszamy na Letni Zlot FAT 2013 | Mat | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 19.04.2013 08:15 |