![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
U mnie po przelocie ponad 25 tyś kilometrów znacznik na zielonym, daleko od czerwonego. Latam sam, mega rzadko pałuję, 99% po czarnym. Łańcuch raz złapał duży luz, jakoś przy 2-4 tyś km ale to raczej normalne, potem był regulowany przy innych czynnościach (kapeć, nowe opony, duży przegląd). Przy jakiś 10 tys km założyłem e-scotta (jedna dysza, nic nie kapie) i zapomniałem o łańcuchu, wiem że to w ..uj kasy ale wygoda na maxa. Jak parę razy jechałem dłużej w dużym deszczu podnosiłem częstotliwość o 2 "ząbki".
Ciekawostka, podczas dużego przeglądu wyczyścili w ASO łańcuch i zasprejowali białym smarem co spowodowało że przez kilkaset km olej scotta nie chciał się "trzymać". Co prawda było to zimą, więc może podczas niskich temperatur olej się inaczej zachowuje. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
zębatka zdawcza | oldi | Rama, zawieszenia, napęd | 91 | 20.09.2020 15:29 |
Tripmaster do mnie mówi!!! | Piotr B | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 7 | 30.10.2013 16:34 |
zębatka zdawcza | konrad1f | Rama, zawieszenia, napęd | 13 | 09.06.2009 23:21 |