![]() |
#11 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() To przy okazji pytanko - zrobiłem wyprowadzenie pod stop w kufrze (mam to podłączę) z tylnej lampy led. No i na płycie jest złączka givi - czy zabezpieczać to w razie zwarcia przypadkowego? Dotychczas myślałem że...wywali bezpiecznik świateł. Ale jak rozumiem działa to trochę inaczej. Nie wiem czy dawać jakiś dodatkowy 1A bezpiecznik od kufra do lampy. Co do ładowania - czytałem właśnie o tym gdzieś na zagranicznych forach i zrobiłem tak - wywaliłem oryginalne gniazdo pod kanapą DIN, w jego miejsce wstawiłem gniazdo zapalniczki zwykłe porządne hermetyczne, podłączone przez bezpiecznik 5A do aku (via rozdzielacz 3+1). Gniazdo DIN schowałem pod schowkiem na narzędzia razem z całą dodatkową elektryką: ![]() Powód - mam dwie normalne ładowarki aku z wtykiem do zapalniczki. Mam też kompresorek z takim wtykiem. No i to co czytałem o ładowaniu przez DIN dedykowaną ładowarką, a lubię taką wygodę doładowania aku przez gniazdko. Pozdrawiam zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 09.02.2022 o 12:10 |
|
![]() |
![]() |