|   | 
 | |||||||
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  14.08.2012, 12:03 | #11 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2009 Miasto: Wrocek 
				   Online: 3 tygodni 15 godz 5 min 45 s |   

Uff , nie będzie chronologicznie,ale jak ktoś będzie chciał to sobie przeczyta w relacji. Tak sobie obiecałam, że tym razem ją napiszę i bardzo przepraszam Tych, ktorym poprzednio obiecałam że napiszę i nie dotrzymałam słowa: Selwina za Nową Zelandię, Rambo za Islandię i Dużego za Kambodżę i Wietnam.  ....do brzegu Rooomyanek do brzegu ....  ) Poprzedni sezon motocyklowy spędziłam w większości w kąciku ortopedycznym, więc jak tylko się w miarę pozrastało zaczęło mnie nosić, no i ... Wystartowałam z Calgary i po przejechaniu gór Skalistych wjechałam w lasy, co ja gadam w knieje - olbrzymie i tak jechałam górami, kniejami. Spotukając niedzwiedzie!!! Przekraczając rwące rzeki Yukonu  .zahaczając o North T. aż do granicy z Alaską. a potem na północ... do Deadh Horse (nazwa mówi sama za siebie). gdzie kończy się droga dla zwykłych ludzi. Dalej są pola naftowe - strategiczne więc zamnięte dla ruchu i bardzo dokładnie pilnowane. Ale po przejściu procedury weryfikacyjnej pojechałam busikiem (13 km) do wybrzeża Oceanu Arktycznego, i wsadziłam nogi w tę ich pilnowaną wodę  Do tego miejsca jechałam 10 dni robiąc 4800 km, w tym niecały tysiąc km offu. A ponieważ Prudhoe Bay to dopiero oficjalny początek mojej eskapady "Panamericaną wzdłuż Świata" więc zrobiłam najdłuższą dojazdówkę w życiu hihihi. Cdn Idę spać  Sorry za błędy ale klepię jednym palcem w klawiaturze telefonu   
				__________________ ...a jednak można żyć bez powietrza... Ostatnio edytowane przez Roomyanek : 11.11.2012 o 14:58 | 
|   |   | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Gruzja - w tym roku jak widzę do znudznia [Sierpień 2012] | duzy79 | Trochę dalej | 42 | 27.12.2021 22:56 | 
| Azja Centralna sierpień/wrzesień 2012 | gancek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 20 | 21.07.2013 22:23 | 
| Przez Bośnię i Hercegowinę do Czarnogóry [Sierpień 2012] | ATomek | Trochę dalej | 47 | 21.04.2013 00:28 | 
| Ukraina (Krym)-Rumunia sierpień/wrzesień 2012 | sagattic | Umawianie i propozycje wyjazdów | 10 | 10.04.2012 17:38 | 
| Rock, sand & heat, czyli babska wyprawa na Dziki Zachód [Sierpień 2011] | jagna | Trochę dalej | 72 | 21.09.2011 22:58 |