![]() |
#61 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 8 godz 52 min 0
|
![]()
swojego czasu po asfalcie (nie tylko w PL) jeździłem na Mapfactor Navigator. Wizualnie apka wyglada na archaiczną ale sprawdza sie w boju a GM nie cierpię przez to jak wyznacza trasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
![]() |
![]()
Jeśli mam być szczery to sporo w Finlandii nawigowałem z OSM i to naprawdę ładnie działało. Czas jednak leci i na pewno jest sporo innych ciekawych aplikacji.
![]() |
#63 |
Administrator
![]() |
![]()
Hmmm, to muszę się temu przyjrzeć w takim razie.
![]() |
#64 |
![]() |
![]()
Dlatego tez zrezygnowalem prawie calkowicie z GM, bo sama zmienia trase. Kiedys trzeba bylo zatwierdzic zmiane, a teraz dzieje sie to automatycznie. Od dluzszego czasu jezdze na mapy.com (dawniej mapy.cz) i jest calkiem ok. Planowanie trasy w mapy.com, to mistrzostwo swiata jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
![]() |
![]()
nie potwierdzam, że dzieje się to automatycznie - wciąż masz okienko z info i pasek postępu. jak przegapisz to masz automatycznie
![]() 3 mapy.com są również offline? da się wygenerować z zaplanowanej trasy plik GPX? istnieje możliwość rejestracji przejechanej trasy? ile kosztuje subskrypcja na rok? Cała Ełropa się w to łapie czy można dokupować po kawałku jak w OSM?
![]() |
#66 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
45,99 na rok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 20 godz 37 min 33 s
|
![]()
No właśnie wkurza mnie to niesamowicie. Tego nie da się jakoś zmienić w ustawieniach? To idiotyczne jest żeby samo zmieniło sobie trasę bez mojej zgody.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
![]() |
![]()
no przecież piszemy
![]() ![]() inne oblicze 'chujowego' GM jest takie, że jest to jedyne urządzenie/app, które ma podgląd na to co się dzieje faktycznie na drodze. na drodze nawet 400km od miejsca gdzie się obecnie znajdujemy. jeśli jest jakiś GRUUUBY fakap w postaci korka o długości 10km /widywałem takie w DE/ to będąc 200-300km możesz dostać propozycję trasy alternatywnej? docenisz? ![]() ![]() ![]() oczywiście motocyklem nie ma to aż takiego znaczenia /choć jazda środkiem w korku w DE może kosztować zdrowy opierdol i sporo marek/ ale puszką to może być albo nie być.
![]() |
#69 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 10 godz 17 min 32 s
|
![]()
Nie jedyne, Mapy.com też ma (choć nie wiem skąd ściągają dane - GM ściąga dane korzystając z niewiedzy użytkowników, że takie dane udostępniają, nawet nie korzystając z nawigacji - trzeba mocniej w oprogramowanie fona się zagłębić ,by to wydłubać).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
nawigacja do telefonu | Rajtek | Gadżety / wyposażenie | 40 | 10.10.2022 23:31 |