|   | 
 | |||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  02.02.2021, 22:05 | #11 | 
|  |   

Czy coś drgnęło w temacie?
		 | 
|   |   | 
|  06.02.2021, 07:54 | #12 | 
| Moderator  |   

Jakoś długo kolega Nemo się nie odzywa...? Mam nadzieję, że wszystko dobrze się udało.   
				__________________ "Motocykl w Polsce to nowy rodzaj jazdy konnej. To leży w naszych szlacheckich tradycjach." Z. Maklakiewicz | 
|   |   | 
|  06.02.2021, 10:46 | #13 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2014 Miasto: Myślenice 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 8 godz 36 min 55 s |   

Mam nadzieję, ze pomyka gdzieś na Senegalskich piaskach. Kibicuje ... zwłaszcza, że ciągnie mnie w tamte rejony, a mam już ponownie sprzęt do tego przystosowany   | 
|   |   | 
|  08.02.2021, 17:52 | #14 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2010 Miasto: Olkusz 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: 290000   Online: 2 tygodni 4 dni 13 godz 8 min 50 s |   

Więc tak.. Motocykl zostawiłem w Dakhli, wróciłem samolotem do PL. Po mojej interwencji w Ambasadzie Polskiej w Rabacie, wydano oficjalny komunikat o granicy z Mauretanią. https://www.gov.pl/web/maroko/mauret...dzien-21012021 z wytłuszczoną adnotacją: "Ambasada RP w Rabacie nie interweniuje w sprawach związanych z przekraczaniem granicy w miejscowości Guerguerat". Przy czym podane wiadomości nie do końca są prawdziwe, gdyż na granicy Marokańcy, też nie przepuszczają obywateli Mauretanii przez granice lądową do ich kraju. A wojenna polityka w tle się unosi.. Ambasada Maroka w Warszawie, nie jest stroną dla polaków i nie udzieli pomocy dyplomatycznej, dla przekroczenia granicy - odmówili udzielenia pomocy. Droga morska z Dakhli ogranicza się do kutrów rybackich. Tak, rozmawiałem już z frachtowcami międzynarodowymi. Cumują, ale po załadunku w Europie, najbliższy port dla nich to Dakar. Niestety ale zawęża się nam pole do jazdy po Afryce:/ Na pocieszenie po Maroku można swobodnie się przemieszczać. | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Mauretania | Rychu72 | Przygotowania do wyjazdów | 9 | 03.01.2019 08:12 | 
| Afryka zachodnia - Maroko, Mauretania, Senegal | Haris Pilton | Mapy | 5 | 24.10.2017 11:27 | 
| Granica Mauretania-Senegal w Rosso | ruda | Przygotowania do wyjazdów | 16 | 07.10.2017 17:18 |