|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  23.07.2020, 14:04 | #1 | 
| Moderator  |  Plan pajezdki po alpejskich przełęczach - prośba o weryfikację/komentarze 

Czołem, planuję właśnie rekonesans po alpejskich przełęczach. Start niebawem, powrót po wykonaniu planu, myślę że spędzę na miejscu jakieś 8 dni. Jako że każda wyprawa powinna mieć cel, jako swój ustawiłem startowisko paralotniowe Roquebrune-Cap-Martin nieopodal Monako, skąd jeszcze do niedawna startowali do triumfalnego lotu finaliści wyścigu Red Bull X-Alps (notabene polecam zapoznanie się z imprezą i kibicowanie online w przyszłym roku). ZGRUBNY PLAN (← kliknij o tam) to próba zaliczenia szlagierów a kiedy tłumy będą się dawać we znaki, detour w miejscówki mniej uczęszczane. Wezmę ze sobą namiot ale nie będę jakoś nachalnie szukał kempingów jeśli kwatery będą w rozsądnych cenach (wiem, Szwajcaria  ). Zerkniecie w to? Jakiekolwiek uwagi mile widziane - co dodać/usunąć z trasy, co przejechać 3 razy, co w jakąś konkretną stronę świata, horrendalnie drogie tunele których unikać, sprawdzone kwatery i ciekawe miejscówki po drodze, etc... Z przełęczy dzięki!   | 
|   |   | 
|  23.07.2020, 20:39 | #2 | 
| Moderator  Zarejestrowany: Dec 2008 Miasto: Niemcownia 
				 Motocykl: CRF 1000D/DCT Przebieg: 48k+   Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 34 s |   

Kiedyś wymieniłem kilka ciekawych miejsc. Może coś z tego będzie dla Ciebie wartego zobaczenia. http://africatwin.com.pl/showpost.ph...88&postcount=5 A jutro (jak pogoda pozwoli) mam właśnie polecieć na Furkapass   
				__________________ Wreszcie mam swój kawałek szczęścia w całym tym gównie dookoła   | 
|   |   | 
|  24.07.2020, 09:58 | #3 | |
| Moderator  |   Cytat: 
 Jutro masz okno pogodowe na Furkę więc ... dobrego furkania! :-) | |
|   |   | 
|  24.07.2020, 10:37 | #4 | 
| Moderator  Zarejestrowany: Dec 2008 Miasto: Niemcownia 
				 Motocykl: CRF 1000D/DCT Przebieg: 48k+   Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 34 s |   

Dzięki     Jeszcze jeden na pewno przydatny link, który kiedyś dodał Luk2asz: https://alpenrouten.de/alle-tracks.html 
				__________________ Wreszcie mam swój kawałek szczęścia w całym tym gównie dookoła   | 
|   |   | 
|  04.08.2020, 16:37 | #5 | 
| Moderator  |   

Cel osiągnięty, rekonesans zrealizowany, przełęcze mają się dobrze. Afrze przybyło 5500 km a każdy z nich utwierdzał mnie w przekonaniu że kuźwa mamy zajebiste sprzęty! Dzięki Novy za pomoc i Wam cała reszto za chęci  Odwiedzone miejsca oznaczyłem na mapce (link w pierwszym poście), gdyby ktoś chciał o coś spytać czy też pożyczyć niską szybę do NAT z naklejoną szwajcarską winietą to wiecie jak mnie znaleźć  Nafiltrowana do wszelkich możliwych granic fotorelacja o tutej: https://1drv.ms/f/s!AsaLy16JD-nehMo34PLoulhD7SGFCg | 
|   |   | 
|  04.08.2020, 18:01 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Jul 2009 Miasto: Łomianki 
				 Motocykl: tymczasem przerwa Przebieg: stały   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 19 godz 30 min 56 s |   

Z materiałem foto to zapraszam do wątku kalendarza FAT 2021    | 
|   |   | 
|  04.08.2020, 21:01 | #7 | 
| Zakonserwowany  |   

Wiesz co, tak się nie robi. Przez Ciebie już nigdzie nie jadę.  Ładne górki, trafiłeś dobrą pogodę ? 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  04.08.2020, 21:06 | #8 | 
|  |   

Siedzę w deszczu pod namiotem 100km od grossglockner. Może nawet bliżej. Nakurw..ło nam przez półtorej doby nonstop. Rzeka płynie błoto a psu wyrosły płetwy. Warto na tego gloknera puszką jechać jak się rozpogodzi czy tam kolejka jak na giewąt   
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   | 
|  04.08.2020, 21:14 | #9 | |
|  Zarejestrowany: Nov 2019 Miasto: Beskidy 
				 Motocykl: CRF1000   Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s |   Cytat: 

__________________ Lepiej żałować, że coś się zrobiło, niż żałować, że tego się nie zrobiło. | |
|   |   | 
|  04.08.2020, 21:22 | #10 | 
|  Zarejestrowany: Feb 2016 Miasto: Klagenfurt 
				 Motocykl: Lc8 990 adv r   Online: 2 tygodni 3 dni 16 godz 7 min 20 s |   

Na grossglockner nie ma kolejek. Jedz bo warto nawet puszka. Gdzie stoisz pod namiotem?
		 | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Plan K | kiub | Kwestie różne, ale podróżne. | 23 | 20.07.2009 10:50 |