|
|
#221 |
![]() |
tu masz dla porównania przy 20kkm z neta
|
|
|
#222 |
![]() |
Pokażcie proszę strzałką gdzie ten rozjazd widać.
Odnośnie zaworów. Jestem w trakcie poszukiwania Ducati z desmo. W związku z tym zacząłem się dowiadywać jakie są konsekwencje przekroczenia i o ile przeglądu desmo po 30 kkm tak jak zaleca producent. Otóż szef jednego z serwisów Ducati w PL powiedział mi, że nie zdarzyło im się regulować zawory w desmo przy 30 kkm. Zawsze ( jak twierdzi) sprowadzało się do zdjęcia „czapek” kontroli luzów i to wszystko. Paski jedynie co 5 lat. |
|
|
|
|
|
#223 |
![]() |
te nabite kreseczki po ustawieniu wału wg znaku powinny byc na jednej lini i byc rownolegle do powierzchni glowicy. porownaj ze zdjeciem Matjasa. z motocykli do ktorych zaglada sie zupelnie po nic do zaworow na moim pierwszym miejscu jest ST1100. XRV tez jest wysoko. kolega mechanik zrobil na VFR 750 130 tys km bez potrzeby korekty. zagladal wg serwisowki do zaworow ale korekty nie byly wymagane na tym dystansie. podstawione zawory widzialem juz jednak we wszystkich japonskich i nie japonskich markach jakie robilem. na kogo wypadnie - na tego bęc
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|