|   | 
 | |||||||
| Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  06.01.2012, 12:57 | #31 | 
|  Zarejestrowany: May 2008 Miasto: Biała Podl./Warszawa 
				 Motocykl: Afryka? Nie, dziękuję. ;) Przebieg: 60000   Online: 1 tydzień 1 godz 37 min 9 s |   

Prostowanie półek? Kpina jednym słowem. Niejednemu przemądrzałemu wyprostowane półki znowu się zgięły.

__________________ Yamaha XTZ 800 Super Tenere   | 
|   |   | 
|  06.01.2012, 13:12 | #32 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Gwe/Warszawa 
				 Motocykl: CRF1000, RD04   Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 17 min 16 s |   

Panowie, trochę przesadzacie.   Prostowałem u siebie półki i lagi po strzale w samochód (zajechał mi drogę). Zrobiłem w zeszłym roku 25tkm na tym, w tym sporo w offie i jak widać żyję, a amor się nie posypał. Nowe, porządne lagi wcale nie kosztują groszy, a co z półami? Też nowe, czy używki (tylko skąd wtedy wiadomo czy są proste lub nie prostowane)? Znam też paru co mają prostowane zawiasy i też nie oszczędzają sprzętów, a amory dają radę. Jeżeli nie robi tego Pan Miecio w szopie to powinno dać radę. Oczywiście nie mówię tu zwichrowaniu w ósemkę, tylko w granicy rozsądku (ocenia naprawiający). Ja prostowałem w salonie Hądy w Wawie (MCS) i chłopaki mówili, to co Szparag.  Fakt, że musieli raz poprawić półki, ale zrobili dobrze. Inny fakt, ze rok później zmieniłem cały zawias z przodu (KTM) i możliwe, że trzeba było to zrobić rok wcześniej, skoro i tak juz grzebałem przy zawiasie...ale to inna inszość.   | 
|   |   | 
|  06.01.2012, 14:27 | #33 | 
| kapłan maryjan  Zarejestrowany: Nov 2009 Miasto: Krakuff 
				 Motocykl: Super Penera Przebieg: 667   Online: 1 tydzień 3 dni 8 godz 23 min 14 s |   

A czym różni się Pan Mieciu w szopie od partaczy w Hądzie? Dobra, wiem to jest passe... A później się wk...wiacie jak jedziecie 400 km po moto a tam główka spawana - co za różnica jak zrobione to jest z głową, hę? Bo to, że robisz dla siebie - rób, ok. Tylko nie zapomnij poinformować kolejnego właściciela o takim fakcie... (nawet jak ze szwagrem nie przyjedzie). Dobry przykład dał Szynszyl. Życie masz jedno, nie spierd.l sobie go oszczędnością za 3 zł. Moto jak każde hobby nie jest tanie, a szkłem du.y nie podetrzesz - chociaż będzie leżało za darmo na drodze. EOT z mojej strony. | 
|   |   | 
|  06.01.2012, 15:09 | #34 | 
|  Zarejestrowany: Jun 2010 Miasto: W-wa 
				 Motocykl: BMW F 650 GS Dakar Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 10 min 30 s |   

Panowie Lejdiski dziękują wam bardzo za wszelkie rady i opinie.   Każdy na pewno wyciągnie własne wnioski z powyższych rad i wskazówek.  Wilczyca i wszystkie Lejdiski, wielki szacun,  że same działacie przy moto.  Fajnie, że pokazujecie innym Lejdiskom i Afrykanerom, że Lejdysy sobie świetnie radzą nie tylko na drodze, ale i w warsztacie.  Tak trzymać!!!  Już niedługo chłopaki nie będą nam do niczego potrzebni bo same sobie poradzimy.       
				__________________ "cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają duszę" | 
|   |   | 
|  06.01.2012, 15:12 | #35 | 
|  Zarejestrowany: Aug 2010 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: LC4 Przebieg: ...   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s |   

Oj tam do niczego   , jakiś skrajny feminizm, chyba, że, staniecie się samorodne    | 
|   |   | 
|  06.01.2012, 15:17 | #36 | |
| Administrator  |   Cytat: 
  Ano zobaczymy czy tak wszystko same sobie...... ten tego ..... zrobicie   
				__________________ AT03 | |
|   |   | 
|  06.01.2012, 15:17 | #37 | |
|  Zarejestrowany: Jun 2010 Miasto: W-wa 
				 Motocykl: BMW F 650 GS Dakar Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 10 min 30 s |   Cytat: 
  może jeszcze w niektórych sprawach możecie się nam jeszcze przydać ...    ale w sprawach warsztatowych Lejdysy są dzielne i świetnie dają sobie radę  no w końcu mamy świetnych 'nauczycieli' i pomocników     
				__________________ "cztery kółka potrafią poruszyć ciało, ale dwa ruszają duszę" Ostatnio edytowane przez Ashanti : 06.01.2012 o 15:32 | |
|   |   | 
|  06.01.2012, 15:52 | #38 | |
|  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Gwe/Warszawa 
				 Motocykl: CRF1000, RD04   Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 17 min 16 s |   

Eeee...np sprzętem (!) i wiedzą.   Akurat ci "partacze" mają dobrą opinię. Cały czas mnie zastanawia jakież to wielkie zagrożenie niesie za sobą prostowanie rury jaką są lagi? To nie jest spawanie główki ramy ani półek. I jak widać oszczędnością "3zł" się nie zabiłem.  Poza tym zrobiłem to dla siebie i narazie nie planuję się pozbywać Afry. I żeby nie było, że kogoś do czegoś namawiam...  Cytat: 
  Coś mi tu Aniu pachnie seksmisją.   | |
|   |   | 
|  06.01.2012, 16:13 | #39 | |
|  Zarejestrowany: Jun 2009 Miasto: Kamieniec Wrocławski 
				 Motocykl: XT660Z-konik garbusek Przebieg: Ł   Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 godz 19 min 41 s |   Cytat: 

__________________ Stary nick: Raviking GSM 505044743 Żądam przywrócenia formuły "starego" Forum AfricaTwin......   | |
|   |   | 
|  06.01.2012, 21:29 | #40 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2011 Miasto: mazowiecka wieś 
				 Motocykl: 5 szt Przebieg: znośny   Online: 3 miesiące 3 tygodni 2 dni 18 godz 47 min 53 s |    dla Lejdisek walczących z materią. Kiedyś świętej pamięci kolega Paździerz odwiedził mnie w garażu - różne elementa sobie czyściłem benzyną i pędzelkiem.  OPR zebrałem od kolegi...  i jeszcze od młodziaków mnie wyzywał  Morał z historii taki: benzyna jest niezdrowa, może zniszczyć elementy gumowe i lakierowane (proszek jej b. nielubi), okrutna jest dla skóry rąk i zmysłu powonienia... Uprasza się o stosowanie benzyny ekstrakcyjnej - tańsza, zdrowsza, nie ma obawy o stan uszczelniaczy czy lakieru. Wilczyca powodzenia w temacie   | 
|   |   |