|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  06.10.2010, 23:40 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2010 Miasto: Gorzów 
				 Motocykl: RD 04   Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 1 min 10 s |  Riga 

Na dniach wybieramy się do Riga i jest jedno pytanko. Kto wie jakie dokumenty są potrzebne do przekroczenia granicy Polsko-Litewskiej i Litewsko-Łotewskiej? Może jeszcze jakieś sugestie    
				__________________ http://www.youtube.com/watch?v=1QL0bXxjqEQ | 
|   |   | 
|  06.10.2010, 23:47 | #2 | 
|  |   

hej ! dowod osobisty lub paszport (nie pamietam - wiec ten drugi bezpieczniej) zielona karta na pojazd sugestie : fajnego pobytu !   | 
|   |   | 
|  06.10.2010, 23:58 | #3 | 
|  |   

Zielona karta niepotrzebna w UE, wjeżdżasz na dowód lub paszport. Żadnych kolejek ani problemów.

__________________ Niepuszczone bąki wędrują do mózgu i tak rodzą się posrane pomysły. | 
|   |   | 
|  07.10.2010, 09:11 | #4 | |
| Administrator  |   Cytat: 
 Co do ubezpieczenia to osobiście wolę mieć przy sobie wiecej niż za mało i zieloną kartę mam zawsze przy sobie przekraczając granice. Nie mam zamiaru potem w razie np kolizji mieć dodatkowych problemów z racji braku dokumentów. 
				__________________ AT03 | |
|   |   | 
|  07.10.2010, 09:37 | #5 | |
| Amator podwórkowy  Zarejestrowany: Jan 2010 Miasto: Kostrzyn nad Odrą 
				 Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98 Przebieg: >55kkm Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 57 min 6 s |   Cytat: 
 A jadąc do Rygi, nie zapomnijcie wziąć kasy, karty kredytowej, aparatu fotograficznego z zapasem pustych kart pamięci. Zahaczcie po drodze o Wilno i Druskienniki. Warto. 
				__________________ Gdyby Bóg popierał przedni napęd, to ludzie chodziliby na rękach... | |
|   |   | 
|  07.10.2010, 12:41 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2008 Miasto: Krk-NH 
				 Motocykl: XT 600E stage 2   Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 19 s |   

dowód osobisty only

__________________ Każdy dobry uczynek zostanie ukarany.z wrogami poradzę sobie sam... Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha, Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! | 
|   |   | 
|  07.10.2010, 12:55 | #7 | 
| Road legal  Zarejestrowany: Jul 2008 Miasto: Stolicstan 
				 Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter Przebieg: kręcony   Online: 3 tygodni 2 dni 6 godz 8 min 14 s |   

Potwierdzam. W Amsterdamie miałem otwierać firmę. Problem z moim dowodem był gdyż... był złamany i sklejony taśmą  Wróciłem zatem do Polski wyrobić nowy i...zostałem. Jednak wszystkie sprawy urzędowe związane z moimi planami wymagały posiadania jedynie dowodu(nie paszportu). 
				__________________ | 
|   |   | 
|  07.10.2010, 14:24 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Oct 2008 Miasto: Częstochowa 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: 53kkm Galeria: Zdjęcia   Online: 4 dni 21 godz 57 min 6 s |   

Diverek tylko pamietaj o tym że jesli chłopakom doradzasz wjechanie do Rosji to tam potrzebują jeszcze wizy bo  jak sam powiedziałeś to juz Rosja.............
		 | 
|   |   | 
|  07.10.2010, 14:33 | #9 | |
| Amator podwórkowy  Zarejestrowany: Jan 2010 Miasto: Kostrzyn nad Odrą 
				 Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98 Przebieg: >55kkm Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 57 min 6 s |   Cytat: 
  A jak już temat wizy do Rosji jest poruszany i jeśli rzeczywiście chcieliby skoknąć (oni czy ktoś inny w przyszłości) przez Królewiec, to formalności nie da się w miarę bezstresowo załatwić na granicy? I jakie są tego koszty? 
				__________________ Gdyby Bóg popierał przedni napęd, to ludzie chodziliby na rękach... | |
|   |   |