![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Wyględy koło wsi warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 2 godz 14 min 18 s
|
![]()
Oj Szynszyl Szynszyl, zadawanie pytań i dzielenie się wiedza\doświadczeniami powinna być ceniona na tym forum a nie .... . I właśnie ten wątek po to jest żeby każdy nie musiał sam budować laboratorium chociaż pewnie właśnie zadający te pytania by tak zrobili, ale czasu i pieniędzy na to nie maja.
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
Kici, Honda napisala: olej 10W. co wiecej oczekujesz? ktos sie jakas wiedza podzielil bo nie zauwazylem? czujesz marke oleju w lagach? OK. ja nie. dobrze jest gdy olej ma wlasciwa specyfikacje i jest go odpowiednia ilosc i jest na czas wymieniany. co mozna napisac wiecej w sprawie oleju do lag takich jak te w CRF1100? wiekszosc tego co jezdzi po drogach nie spelnia w/w warunkow. gdyby Honda wymagala czegos wiecej niz 10W to by to napisala. spotykam instrukcje gdzie producent pisze jasno: marka + model oleju. tu tego nie ma.
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Wyględy koło wsi warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 2 godz 14 min 18 s
|
![]()
Oczywiście że oczekuje więcej szczegółów czym te oleje mogą sie różnic w zależności od marki.
Syncronizator ladnie doszukał sie roznic i to rozpisał Jarczoq także wniósł do dyskusji swoje doświadczenia. Ja jestem tym zainteresowany czasem w lagach wymieniam olej i chciałbym bardziej świadomie wybrać producenta i wiedzieć na co patrzeć.
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
Yamaha podaje dokładnie który olej a Honda? Ten lałem do FJR1300
![]() |
#15 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Honda też.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki olej do lag i uszczelniacze do DL1000 AL8? | zimny | Suzuki | 10 | 10.01.2024 08:32 |
Jaki olej do Crosstourera z DCT? | tyran | Honda - inna niż AT & NAT | 13 | 12.12.2017 21:18 |
Jaki olej do XTZ 750 '90 | LuckyOne | Regularne czynności serwisowe | 1 | 15.03.2015 09:57 |
Olej do scottoiler'a - jaki? | hans | Wszystko dla Afryki | 20 | 19.11.2012 12:49 |