Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 17:46   #751
Dubel
Moderator

Dubel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
Dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 19 godz 34 min 24 s
Domyślnie

Te światła/lampki to jako oświetlacze drogowych ok , jak ktoś używa ich jako świateł mijania lub dziennych to jest bardzo nie ok. Sam je mam ale włączają się z długim , mogę włączyć je osobno jednak nigdy nie robię tego na drogach publicznych czy przy jeździe z innymi

https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2
Dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 19:45   #752
sudden

sudden's Avatar

Miasto: okolice Warszawy
Motocykl: CRF250L * T7
sudden jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 13 godz 19 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
(...)

niestety w ub roku miałem dwa wymuszenia/zajechania /niestety obydwa przez rozkojarzone Panie/ ale myślę, że jak miałbym na tenere czy innym moto dodatkowe dwa punkty świetlne to BYĆ MOŻE byłoby do tego nie doszło. no i komfort jazdy w nocy zgoła inny.
Też myślę na przyczepieniem czegoś to Tenere.
Kiedyś jeżdżąc Rometem ADV miałem kumulację przez jakiś miesiąc, że kilka razy mi ktoś wyjeżdżał z bocznej i wymuszał pierwszeństwo. Po zamontowaniu dodatkowych świateł problem w zasadzie zniknął. Zwykle to były akcje typu podjeżdża ktoś (tu akurat najczęściej Panie) do skrzyżowania, zatrzymuje się, patrzy w moim kierunku, wytwarza wniosek: "A, to tylko motocykl" i wyjeżdża mi przed nos.
Nie używałem tych lamp do oświetlania w nocy bo były ustawione mocno w dół przed motocyklem, żeby nikogo nie oślepiać, ale w dzień robiły robotę.

W CRF250L świecą mi boczne kierunki jako obrysówki i problemu z zajeżdżaniem drogi do tej pory też nie miałem.
sudden jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 19:46   #753
matjas

matjas's Avatar

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 8 godz 20 min 31 s
Domyślnie

Nigdy nikt mi nie mignął przy jeździe z tymi lampami za dnia wnoszę więc że bardziej chodzi tu o Twoje przekonanie Dubel, do którego mi nic, niż o to że faktycznie coś się w związku z tym dzieje. Jeśli mogę być za dnia bardziej widoczny bez uszczerbku dla innych to na pewno z takiej okazji będę korzystał - te dodatkowe lampy miałem w NC i w GS.
Oczywiście w nocy absolutnie nie da się ich używać w ruchu tylko jako wspomagacza do długich.
Stary Wczoraj, 20:08   #754
Lis

Lis's Avatar

Motocykl: Jeżeli będę miał AT, to RD04
Lis jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 1 godz 20 min 29 s
Domyślnie

Koledzy, musicie szybciej jeździć... być jak znikający punkt. Wtedy wszelkie wymuszenia znikną. Po prostu zagapiona pani nie zdąży zajechać drogi

ps. Mam doświadczenia z dwoma zestawami tanich led i o dziwo świeciły znakomicie jak na niewielkie rozmiary. U mnie są na półce, tzw. osłonie główki ramy. Są skrętne i TO bardzo polecam.

Natomiast jakbym miał polecić coś mocnego to takie coś jak na obrazku. Niestety aukcja się skończyła.
Nie mieszczą mi się pod główką ramy, muszę przerobić półkę i wtedy wejdą. Ale świecą jajebiście jak na 130zł.

Załączone Grafiki
Typ pliku: png Led.PNG (52.0 KB, 39 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 20240526_100139.jpg (624.9 KB, 23 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Lis : Wczoraj o 20:59
Lis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania