Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 09:53   #32
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 48 min 39 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał lukasz_vip Zobacz post
Jechałem LC8 bez powietrza w przednim kole autobaną nie wiem ile km utrzymując te 130-140km/h. Dopiero jak zjeżdżałem za potrzeba na parking to zauważyłem brak powietrza - rozerwało dętkę. Później z braku dętki pociągnąłem jeszcze 70km. Bez powietrza dało się lecieć jak utrzymywałeś min. te 120km/h bo siła odśrodkowa robiła swoje i przełożenie wagi motocykla na tył. Opona to był Michelin Desert.
Także w przypadku moto jak lecisz te 150km/h i zejdzie powietrze to nawet nie poczujesz, że go nie masz.
nie pamiętam jak jest w ktm, ale w CRF przednia opona praktycznie nie trzyma sie felgi gdy zejdzie ciśnienie, np. naciskając oponę noga bez ciśnienia można ją zrzucić z felgi... tylna jest już ok, nie ma szans na łatwe odbicie opony od felgi. Jeżeli złapiesz kapcia z przodu przy prędkości może być nieciekawie tzn. opona może spaść z felgi i nie ma szans na sterowność motocykla.

Trudno tutaj generalizować bo każdy przypadek będzie inny ale ja bym tak nie jechał nawet gdyby się jako tako dało bo może się nie udać....
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem