Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 01:31   #244
Lucky Luke

Lucky Luke's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Lucky Luke jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 49 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał miotacztruskawek Zobacz post
Bo T7 to jednak w mojej opinii średni motocykl... Ma genialny silnik i marketing ze strony Pola Torresa, a reszta jest średnia... Średnie plastiki które przy lada spojrzeniu się rysują, dlatego każdy je okleja. Średnie zawieszenie na które większość narzeka. Wyginające się mocowanie tłumika. Ale chyba najgorszy jest rozklad elementów motocykla identyczny jak WSK...czyli ciężko, stalowy, zbiornik paliwa u góry, airbox z akumulatorem za silnikiem. Dzięki temu środek ciężkości jest najwyżej jak się da... Dla mnie mistrzem świata w tym względzie jest chinskie Kove, czy właśnie Tuareg. Oba mają zbiornik paliwa schodzące nisko pod kanapę, a airbox przy główce ramy. Dzięki temu rozklad masy jest o wiele lepszy, niżej i bardziej równomiernie rozkłada się na oba koła.

Ale tak mówić nie wolno , bo to niedobra jest... Nawet jak o silniku mówimy dobrze
Dokładnie tak, weź np odkręć śruby kolektora po 40kkm. Szału nie ma materiały marne, strach dokręcać śruby zgodnie z manualem. Regulacja zaworów koszmarna, zabezpieczenie antykorozyjne słabe. Jeździ owszem, ale słabo. Podobała mi się kiedyś t7 bardzo, puki się nie przejechałem- czar prysł.
Ktm jeździ o niebo lepiej, tuareg jeździ lepiej, bmw jeździ lepiej, nawet chińczyki kove i cfmoto jeżdżą lepiej.