Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 01:29   #87
Lis

Lis's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: Jeżeli będę miał AT, to RD04
Lis jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 12 godz 34 min 17 s
Domyślnie

Chyba się pogubiłem...
Cytat:
Napisał Ryży Koń Zobacz post
Jako, że będę sobie wymieniał olej z filtrem w mojej CRF to włączyłem szukajkę i trafiłem tu. [..]
W związku z tym, że wchodzi tam marne półtora litra, jak wiemy półtora litra na trzech to mało, nawet jak dwóch nie przyjdzie, to nie ma co dupy szkłem podcierać i warto lać najlepsze smarowidło czyli syntetyczne. Producent nie ma znaczenie, dopóki nie sięgacie po "niszowe wynalazki".
Cytat:
Napisał Ryży Koń Zobacz post
Kurka... pytanie może i podchwytliwe, ale raczej z tych łatwych. Gęstość zmieni się kilka procent. Bardziej 1-2% a lepkość kilkaset procent.
Jeśli chodzi o docieranie, to na pierwszy strzał po złożeniu wlałbym byle gunwo żeby tylko przepłukało. Mineralny to można na 100-200km. Później syntetyk i ogień na tłoki. W fabrykach niczego się teraz nie dociera. Zalewają magicznym olejem, odpalają i patrzą czy działa. Ten olej na pierwszy zalew w fabryce to jest prawie jak sok z gumijagód. Musi zabezpieczyć silnik w transporcie i później w poczekalni. Takie oleje mają ciekawe formulacje.
A najważniejsza jest regularna i rozsądna wymiana oleju. Przy normalnej eksploatacji każdy olej spełniający wymagania producenta motocykla jest ok.
Chyba jednak nie piszecie o tym samym.