Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 12:28   #389
El Czariusz

El Czariusz's Avatar

Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
El Czariusz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 22 min 47 s
Domyślnie Wstęp do przewodnika

Wstępem do przewodnika jest kanał na tubie jednego pana. Kanał nazywa się:
DON`T WASTE.
To zdaje się po anglikańsku "nie marnuj". Pan jak najbardziej jest obywatelem globusa pl i to może mieć znaczenie. Co sugeruje nazwa kanału? W wasze "czytanie" nie wnikam.
Ktoś powie: nie marnuj czasu i zleć robotę fachowcom. Drugi napisze: nie marnuj pieniędzy, zrób sam. Jest jeszcze kilka wariacji ale nie o nich.

Dla mnie ten pan dowodzi, że da się samemu i przepycha nas przez ten proces.
Od czasu do czasu podsumowuje jakiś zakres prac, patrząc zaś na daty publikacji widać jak czas jego pracy rozkłada się w czasie rzeczywistym.
Np. jakiś konkretny etap zajął mu dwa m-ce. Dotyczył tego i tego, zużył tyle materiału. Koniec, kropka.

Jak to się może do mnie odnosić?
1. Ano siły zewnętrzne twierdzą: zajmie ci to czasu fchuj i będziesz robił 10 lat.
2. Zamiast cieszyć się jesienią życia, te 10 lat umordujesz się, stracisz zdrowie.
3. NIE DASZ RADY!

Z punktu widzenia teorii rozwoju dziecka, najogólniej rzecz biorąc to znakomita droga do kariery politycznej. Gotowa ścieżka rozwoju polityka globusa pl, który ma kota i wie lepiej.
Ja powoli ponownie wchodzę w rolę dziecka. Powszechnym wiadome jest, że na starość się dziecinnieje. W przeciwieństwie do większości widzę jednak dla siebie wspaniałą perspektywę rozwoju.

Wyedytowany post zaczynał się zdaniem: 30 września 1984 stanąłem na dworcu PKP Kraków Główny goły i wesoły.
Tak moi drodzy i tani.
Stoję tu przed wami ponownie goły i wesoły.

Jednak to, co mnie w tej mojej sytuacji wyróżnia, to zdobyte doświadczenie. Nie zbudowałem domu? Tak. Nie zbudowałem domu.
Jeszcze... nie.
Mam na to 10 lat.

Oto kanał Pana DON`T WASTE.

Koniec wstępu.

P.S.
Chciałem podziękować Parysowi, bo jako jedyny odpowiedział na moje "zapotrzebowanie".
Współczuję dr Honzikowi, bo po raz kolejny wiążę go ze sobą, tym razem na 10 lat. Znamy się już lat 15. mam nadzieję, ze i te 10 wytrzyma. Zgodnie z zasadą: jak cię DoCent El nie zabije, to cię wzmocni.
Ćwierć wieku to szmat czasu.

Jest jeszcze jedno założenie, o którym warto wspomnieć na zakończenie końca wstępu ale o tym wspomnę w toku.