Cytat:
Napisał Emek
Masz sporo racji, mnie by bardziej się zdał taki pstryczek na TC właśnie bo brak ABS na tyle mi pasuje a to, że przód jest aktywny nie przeszkadza. Poza tym do offa mam analoga a 701 to raczej dual.
|
Wrzuciłem podkładkę pod tylny czujnik po tym, jak na mapie 2 nie wiedziałem co z motocyklem dzieje się. Raz szedł jak dziki, innym razem na pełnym ogniu zaczynał falować obrotami... Dopiero jak zobaczyłem, że kontrolka TC mruga zrozumiałem, gdzie leży problem.
Teraz mam wyprowadzony kabel do wieżyczki na przód i wrzucę tam przełącznik podobnie jak @rrolek... Szkoda tylko, że póki co nie ma opcji na odseparowane włączanie/wyłączanie ABS i TC.
W weekend wracałem z Roztocza na innym motocyklu (bez wspomagaczy) i TC w tych warunkach w których jechałem (mega ślisko, miejscami asfalt jak lód) zrobiłby robotę.
Jak rozmawiałem z jedną z firm podejmujących się modyfikacji ECU pod kątem mapy paliwa to nie tykają TC i ABS. Wygodnie tłumacząc, że to są rozwiązania wpływające na bezpieczeństwo i oni w to nie ingerują. Podejrzewam, że tu bardziej kwestie techniczne wchodzą w grę.