Adagiio, wiem że nie rozumiem bo za głupi na to jestem i jeszcze jakiejś wolności mi się chce.
To się nazywa teraz uspołecznienie, a nie nacjonalizacja. Teraz rządzi spoleczenstwo a nie narod.
W Berlinie jest plan uspołeczniania firm, które za mało robią aby ratować klimat. Jak widać, społeczeństwo chce ratowania planety, a jak Ty nie chcesz to i tak będziesz chciał, albo dostaniesz zarządcę komisarza klimatycznego.
Wiem że to brzmi jak kolejna foliarska teoria spiskowa, ale to prawda. Sąd administracyjny powiedział, że klimat jest wpisany w konstytucję i zabranie Twojej firmy pod państwowy zarząd, nie jest sprzeczne z konstytucją
https://jungefreiheit.de/politik/deu...ngsgesetz-ein/
Erich znowu rwie włosy w grobie. On musiał racjonalizować siła, policja, wojskiem, karabinami pacyfikował prywaciarzy, bo burżuje nie chcieli oddać własności.
A dziś cyk, społeczeństwo chce Twojej firmy i to jest zgodne z prawem , bo nie masz pompy ciepła i styropianu na ścianie
Jak miałem że kolejna komuna idzie do Polski z zachodu, to mi znowu czapkę amelinowa na mój durny łeb wsadzali