Witam,
dumam sobie 

nad wypadem w przyszłe wakacje i tak jakoś naszło mnie na Albanię i jej okolice. Chopy, czy tamtobylcy mogą doradzić jakie miejsca na pewno trzeba zobaczyć, czego unikać, jak się przygotować na okoliczności techniczne, paliwko, ... ?
Myślałem wstępnie o trasie Czechy, Austria (Klagenfurt), Słowenia (zjazd od Triglav na Trieste), potem Chorwacja (krajowa 1-ka), no a o potem właśnie chciałem podpytać. Możliwe będą też inne sugestie dolotu, bo ten na pewno nie jest najszybszy, głownie na odcinku słoweńskim, ale pomyślałem, że fajnie by było zamoczyć nogi 

w Lagio di Predil (Maju z TA przyfocił tam do ostatniego Moto voyagera).
Pomożeta 

?
	Cytat:

| 
					Napisał bigos   | 

Trasa wyglądała mniej więcej tak:
Droga nr	Kierunek	Uwagi
	Szeged (Węgry)	
53	Subotice	Granica z Serbią
22	Novi Sad	
21	Srem. Kamenice	Park narodowy. Na Fruska góra jest polana motocyklowa z knajpą. Możliwość przejechania grzebieniem góry.
21	Valjevo	Od Šabac Ciekawa droga z nowym asfaltem. Między Valjevo a Pozega jest skręt na Divcibare (przed Kosijerić). Fajny objazd jest - wjeżdża się do góry a potem w kierunku na południe i wyjeżdża się znowu na trasę Cacak - Pozega. Ewentualnie można jeszcze wydłużyć skręcając za Jezevica w kierunku na Dobrinja/Pranjanji. Znaków się tu nie spodziewajcie - ludzi trzeba pytać o drogę.
21	Pozega	odbić na drogę nr 5
5	Čačak	runda wokół parku
21	Prijepolje	na granicę Gostun
21	Bijelo Polje	
2	Majkowac	
brak	Zabijak	wzdłuż Tary
brak	Piwskie jezioro	przez park Durmitor do 18
18	Podgorica	
18	granica w Hotit	
	Koplik	
	Teth	
	Shkoder	
brak	Virpezar	brzegiem jeziora Skoderskiego
	Cetinje	
	Kotor	Objechać zalew Kotorski i przeprawić się na powrót do Tivat. Chwila laby.
	Dubrovnik	
	Słowenia, Austria, Czechy