![]()  | 

Wyłączenie świecących kierunkowskazów 

Mnie też spotkała sytuacja z problemem przy przeglądzie rejestracyjnym ze względu na świecące kierunkowskazy (opisywane to już było np. tutaj http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37422). 
	Moje pytanie - i sugestia od diagnosty - czy da się te świecące kierunkowskazy wyłączyć jakoś softowo, czy jest to przeróbka elektryki lub lamp? Czy ktoś z Was zdecydował się na zmianę?  | 

Zmień diagnostę. 
	 | 

Jak Emek. Kumaty diagnosta zna obowiązujące przepisy. Jesli masz problem z przegladem to diagnosta gapa, delikatnie mówiąc. 
	 | 

Diagnosta diagnostą, ostrzegał mnie że mogę mieć problemy przy kontroli na drodze. Prawda to? ;-) 
	 | 

Miałeś niefart trafić na kolesia nieznającego się na swojej robocie. 
	Jak trafisz na takiego stróża prawa - idź zagrać w Totka :D  | 

Z tym że te kierunki robią za pozycyjne i jak to Twój diagnosta chce to rozwiązać? 
	Podrzuć mu ostatnie wydanie warunków technicznych dla pojazdów niech poczyta. pozdrawiam Marcin Jan  | 

Diagnosta chciał na flaszkę i nie wiedział jak Ci to powiedzieć ....   . 
	Mnie osobiście wkurzają te włączone kierunki.  | 

Powielę sugestię przedmówców - zmień diagnostę. To bzdura jakaś. Moje ATAS 1100 ma oryginalną homologację czyli dokument dopuszczający ten pojazd do poruszania się na drogach EU z fabrycznie podświetlonymi kierunkowskazami. Jak Pan diagnosta taki "specjalista" to niech się skupi raczej na kontroli Ursusów C-330 lub C-328. 
	 | 

1. diagności bywają niedouczeni. Niestety. Pamiętam jak musiałem się kłócić z jednym dość długo... 
	2. Te świecące kierunki nie są fajne. Bardzo słabo widać mrugający kierunkowskaz. No ale dozwolone toto i pan diagnosta niech nie zmyśla.  | 

Sam o to kiedyś pytałem i uzyskałem konkretne odpowiedzi, dzięki. 
	teraz mogę podzielić się tą wiedzą: w "OBWIESZCZENIU MINISTRA INFRASTRUKTURY I BUDOWNICTWA z dnia 27 października 2016 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia" jest załącznik nr 6 a w nim tabela dot. świateł wg. informacji w niej zawartej dopuszcza się w motocyklu świecące dwa światła pozycyjne w kolorze żółtej samochodowej jak w NAT. tu masz link do w/w dokumentu KLIK załącznik nr 6 zaczyna się na 58 str.  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:25. |