![]() |
Potrzebuje pomocy w ocenie trudności tracka Marocco
Potrzebuje pomocy w ocenie trudności tracka przez kogoś kto zna maroccko i ma trochę doświadczenia. Dziś dużo się działo i mało nie zginąłem ale jest ok.:Thumbs_Up:
|
3 Załącznik(ów)
|
Tracki wyglądają na lekko-pół-średnie.
Chyba że nie masz na sobie kamizelki z nabojem CO2. To wtedy nie wiadomo. Ja bym robił tak że dwójka, dupa do tyłu, sporo gazu a w przerwach fajka (nie palę) i fotki na forum. |
Brzmi dobrze , po wczorajszym wpierdolu kuruje się i próbuje nabrać sił , na chwilę obecną nie mam ich na kopny piach.
Ma ktoś lekkie tracki bez dużej ilości piachu? |
Ojć :/
Take it easy man. |
Trochę OT ale jak cię poniewiera to może być też kwestia geometrii / setingu zawiasów.
Opuść na maxa (korek równy z górną póką) lagi. Comp w lewej ladze na maxa (zamknięty) jaki masz sag? Może za mały? Utwardź też tył. |
Ale co doradzasz rrolek - że przód ma być twardy na kompresji czy miękki?
Skoro już mamy ten offtop to wysztorcowany /utwardź tył/ i twardy przód /dokrec kompresję/ jest ostatnim co bym zrobił na miałki piach ale wciąż jestem chętny się uczyć. |
Z tych dobrych rad ;) to mam jeszcze dwie: dwója i gazu od ch..a i kto hamuje nie wygrywa ;)
Pacz jak to się lata: https://youtube.com/shorts/qrYFYA12k...NPIpU4x99DeRF0 |
Cytat:
|
Moje doświadczenie z twardym przodem na piachu jest całkowicie odmienne ale nie chce doprowadzić do sytuacji w której będziemy sobie udowadniać kto ma rację.
Dla mnie na piasek dobry jest miękki, nie ryjacy w podłożu przód - co niejako każdy stara się osiągnąć przesuwając się odruchowo do tyłu i odkręcając manete tak aby, znowu, uzyskać prędkość, która umożliwi aby koło szło PO piachu. Proszę nie myśl że usiłuje prowadzić spór - chce to podkreślić. Natomiast niejako sam sobie zaprzeczasz bo utwardzenie tyłu podnosi motocykl sztorcujac przód - o tym pisałeś powyżej chyba że źle Ciebie zrozumiałem - co trzeba będzie korygować wpuszczeniem lag. Nie na darmo motorki w Baja mają czoperową geometrię :/ Dubel? Żyjesz rajdowcu? :) |
Z tego co zrozumiałem, prośba jest o ocenę trudności tracka a niekoniecznie dobór ustawień motocykla, ale mogę się mylić. Ciężko mi się natomiast ustosunkować co do trudności terenowej na podstawie tego co widać w googlach tudzież w jakiś satelitarnych obrazach. Będąc na miejscu czasem miałem trudność w wyborze która ścieżka będzie lepsza. Bo jadąc po wybranej belem przekonany że ta obok jest dużo lepsza.
|
Cytat:
Zwiększenie SAG to opuszczenie tyłu i efekt czoperowy, żeby było mu easy(rider) Consigliero, sorry, jak ma Dubel problem z piaskiem (w domyśle) to chcemy mu tak czy siak pomóc. |
Kłopot jeszcze CHYBA jest tam taki, że to co mu doradzicie bo było easy 3 lata temu teraz może być hard bo takie okolice /tak myślę/ zmieniają się wciąż.
No i z tego co widziałem pustynne w chuj dzwony to jednak prędkość i nagła zmiana podłoża :/ Przypomina mi to moje wyprawy z rowerem w okolice nieznane gdzie byłem w pracy. Przyzwyczajony do Sudetów myślałem że wszędzie jest taka poniemiecka cywilizacja. Fatra Słowacka i okolice BajaMare nauczyły mnie pokory na dobre. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28. |