![]() |
Bangkok - coś byśmy zjedli.
Bedziemy dwa dni. Pierwszy zaplanowany, ale drugiego byśmy poszli w miasto pojeść.
Pytanie gdzie? Jak ktoś ma dobre wspomnienie, to poproszę. |
Chinatown,
do wyboru do koloru oczywiście mowa o jedzeniu, w ciągu dnia mnóstwo stoisk knajpek, straganów,. Polecam jednak wieczorem, rozpoczyna sie tam wyjątkowa uliczna uczta, to trzeba zobaczyć / przeżyć / spróbować. Jadłem tam absolutnie rewelacyjne potrawy, wszystko swieże robią na "twoich oczach". Jadłem tez od baby z koszyka cos zawinietego w liscie banana i nigdy już czegos takiego nie udało sie znalezć, zjesz tez homara za pare groszy. robaki tez są. mnie kręcą takie miejsca i nie mam uprzedzeń do ulicznego jedzenia, gdziekolwiek by to było. W wypasionych restauracjach nie byłem, bo nie ma po co. Byc w Bangkoku to zaliczyć, Lebua chociażby ze względu na sniadanie :) kuchnia z całej Azji co chcesz i ile chcesz, bo reszta przereklamowana, widoki oczywiscie nie do pobicia. Polecam tramwaj wodny mocne wrazenia, szczególnie wsiadanie i wysiadanie , wycieczka na targ wodny zajebiste łódki z silnikami od cięzarówek no i oczywiscie jarmarczne żarcie. itp itd tramwajką obskoczysz swiątynie , polecam tez przy okazji flower market i oczywiście żarcie tam |
1 Załącznik(ów)
Ja polecam szaszłyk z krokodyla ;) Nie dlatego że mi smakował tylko dlatego że się nie odważyłem :)
Jedzenie na nocnym markecie na Khao San Road. Nie ma w Taj złego żarcia a im bardziej obleśna knajpa tym lepiej. Z dan to zupa Tom-Yum w wersji z mleczkiem kokosowym jeśli ktoś lubi lub bez a najlepiej obie dla porównania- dla mnie to kwintesencja smaków Azji. Reszta to wiadomo owoce morza na tysiąc sposobów. Lobstera widziałem w China Town ale nas ta dzielnica nie zachwyciła bo był Chiński Nowy Rok i omal nas tam nie zdeptali. |
3 Załącznik(ów)
Krokodyl już pojedzony w zeszłym roku. Dobry, taka tłusta karkóweczka.
Załącznik 146348 Załącznik 146349 Załącznik 146358 Mało będzie czasu, od 16-18 stej do max 24tej. Szukamy żeby było dużo w jednym miejscu(najlepiej dużo krewetek, bo to raz, że lubimy, a dwa, że modne ostatnio na tym forum;)).Więc albo Chinatown albo Jodd Fairs night market. Tak śmy se wykombinowaliśmy. |
Czyli w Bankoku przesiadka? ? ?
dokąd lecicie? ? ? smacznej krewetki.(także) ciał |
Koh Chang.
|
Moja córka uwielbia mango sticky rise :)
Do kupienia wszędzie ;) |
Bardzo mi zasmakowało mięso krokodyla - taki lepszy kurczak ;)
Miłego! Kamyk |
3 Załącznik(ów)
Było wstąpić do nas na placki, bliżej i taniej a jakie mi dobre wyszły :)
|
Wymyśl jak je połączyć z krewetką i mleczkiem kokosowym, a będziemy w 5min.;)
|
Zmiksować
Kiedy lecicie? Na długo?? ciał |
Druga połowa listopada, 9dni.
|
zazdro i pięknie! są oczekiwania leracyjne po mojej stronie :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:11. |