![]() |
A jak z trwałością takiej naprawy?
Myślicie, że oni te ramy jakoś wzmacniają? |
Nie wzmacniają. Prostują, spawają i ma wyglądać jak oryginał.
|
Z tym wzmocnieniem to ciężki temat. Nie ma jak, żeby nie było widoczne. Za duża ingerencja. Powyciągają do oryginalnego zarysu i tyle. Mnie to zastanawia, czy przynajmniej jakieś pomiary tej nowej/starej ramy robią.
|
Pomiary pomiarami, ale to chyba zatem jeszcze bardziej plastyczne jest niż oryginał?
Ja tam bym wolał mieć ramę z widocznym wzmocnieniem. |
Też bym wolał widoczne wzmocnienie.
I tak, jak pisałem już kiedyś. Jakoś nie wierzę, że to są ramy po normalnych glebach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mój przyjaciel lata temu prostował ramę w MotoGarage, okolice Busko - Zdrój, co prawda inne moto bo Hyosunga 125, ale z tego co pamiętam to oni nie tyle nawet samą ramę prostowali co wręcz ją odtwarzali - pamiętam, że wyglądało to jak oryginał, a jak kumpel ich o coś tam pocisnął to stwiedzili, że oni robią motocykle co po 300 km/h na godzine jeżdzą a nie takie gówna więc nigdy w życiu się mu ta rama nie rozpadnie xd pamiętam, że zawiózł im jedną dobrą a jedną właśnie całą pogiętą i rozwaloną i na podstawie tej dobrej odtworzyli tą rozwaloną.
|
No niestety rama w CRF jest miękka i delikatne uderzenie przednim kołem, a wręcz dobicie do czegoś krzywi tą ramę. Możesz walnąć w zderzak w auto przed tobą. Koło się nie uszkodzi, laga nie skrzywi a buła na ramie zrobi. Od ten typ tak ma.
|
Cytat:
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:10. |