Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Plastyczna rama (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45646)

sebol 14.01.2026 14:19

Gdyby rama w królowej wyginała się od jazdy po wertepach, to moja byłaby już wygięta w ósemkę ∞

szarik 14.01.2026 14:35

Cytat:

Napisał sebol (Post 896167)
Gdyby rama w królowej wyginała się od jazdy po wertepach, to moja byłaby już wygięta w ósemkę ∞

Fakt :) , a i tłumik od łady by pewnie odpadł. Kurcze ale to była fajna "pojeżdżafka" :):Thumbs_Up:

CzarnyEZG 15.01.2026 12:56

1 Załącznik(ów)
Pan Honda już opanował sytuację.
W załączniku przesyłam foto rozwiązania.

pałeł 15.01.2026 16:35

jak wygląda atest na gmole ? dla kolegi pytam chętnie wystawiał bede takie atesty :D

Stal jest w 80 % z gumy co sie wygnie da sie naprostować na zimno na ciepło sposobów jest tysiąc a rama w crf ma byc giętka a nie sztywna bo crf lepiej jedzie :D

chomik 16.01.2026 12:06

Tak sobie oglądam ten temat i doszedłem do wniosku, że bez powodu gmole OEM do motocykli nie są chujowe, one są takie, jak powinny być, by nie uszkodzić ramy.
Sam wymieniałem gmole w Tenerce bo chujowe, a treści tego typu, że Honda ma chujowe OEM jest full, a myślicie, że ktoś kto projektuje ramy nie potrafiłby zaprojektować mocnych gmoli? :) Oczywiście, to pytanie retoryczne :D

sebol 16.01.2026 17:53

Dokładnie tak tłumaczył "miękkość" gmoli Hondy pracownik serwisu. Była nawet taka sztuka z oryginalnymi gmolami (po przewrotce) przypartymi do plastiku motocykla. Niemniej jednak przy zakupie motocykla nie ma problemu, by zamontowali gmole innego producenta i nie powoduje to utraty gwarancji. Ja widziałem jak zamontowali do nowej sztuki gmole Gardy z osłoną silnika.

Czy ma ktoś znajomości w Hondzie Karlika w Poznaniu (takie na powołanie się celem otrzymania lepszej oferty) ;)

pałeł 16.01.2026 22:17

Cytat:

Napisał sebol (Post 896320)
Dokładnie tak tłumaczył "miękkość" gmoli Hondy pracownik serwisu. Była nawet taka sztuka z oryginalnymi gmolami (po przewrotce) przypartymi do plastiku motocykla. Niemniej jednak przy zakupie motocykla nie ma problemu, by zamontowali gmole innego producenta i nie powoduje to utraty gwarancji. Ja widziałem jak zamontowali do nowej sztuki gmole Gardy z osłoną silnika.

Czy ma ktoś znajomości w Hondzie Karlika w Poznaniu (takie na powołanie się celem otrzymania lepszej oferty) ;)

marloy Afryka rdo4 czasem stoi w salonie :D jako eksponat :)

sebol 16.01.2026 22:29

1 Załącznik(ów)
Załącznik 148158

Za duży rabat mogę i moją królową jako eksponat udostępnić, a trochę świata przejechała :D

Ale chyba mocno już odeszliśmy od tematu.

pałeł 16.01.2026 22:57

Cytat:

Napisał sebol (Post 896338)
Załącznik 148158

Za duży rabat mogę i moją królową jako eksponat udostępnić, a trochę świata przejechała :D

Ale chyba mocno już odeszliśmy od tematu.

napisałem ci kto ma a za gotówkę Czechy Ostrawa pauze sobie umnie wykrecisz :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:14.