![]() |
To spokojnej jazdy, z tym uspokajającym soundem silnika, jest super.
Jak ktoś chce szutrować i podnośić koło nad przeszkody... odradzam. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Tutaj jest mocna rama :D
|
Sobol możesz się śmiać. Mój kolega 20 lat temu na xrv dosłownie przejechał przez stary przystanek autobusowy z blachy i zatrzymał się na drzewie.
Poza połamanymi plastikami, pogiętym strzelałem, skończyło się tylko na zgiętym kole i rurach nośnych zawieszenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Także każdy ma inaczej. |
Macie jakieś info, czy w nowym trampku tez są takie problemy z ramą ?
|
Cytat:
Tak — *jeśli chodzi o Hondę XL750 Transalp, to w sieci praktycznie nie ma powszechnie zgłaszanych problemów z wygiętą lub „miękką” ramą podobnych do tych, które pojawiają się czasem w dyskusjach o Africa Twin CRF1000/1100. Z dostępnych opinii użytkowników i recenzji wynika, że ramę Transalpa projektowano jako lekką, a nie nadmiernie miękką czy podatną na odkształcenia przy normalnej jeździe. W lipcu ubiegłego roku nabyłem Transalpa 2025, wcześniej wertowałem fora i grupy na FB, nic nie znalazłem w temacie miękkich ram w XL750 |
Ciąg dalszy męczenia buły. Dzisiaj dzwonił inny przedstawiciel serwisu i przyznał rację, że ramy się gną. Gną się, bo ludzie montują złe gmole, które są zbyt twarde, nie przyjmują na siebie uderzenia odpowiednio je amortyzując, tylko przenoszą na ramę, bo są montowane w złych miejscach.
Tak czy inaczej jadę na ogląd rocznika 2025. Nie liczę, że Honda coś będzie chciała zadziałać w tym względzie. |
Cytat:
|
Jak cienka rurka z gmola potrafi wygiąć element główny ramy to tym bardziej kpina😉
Ale owszem wiem ze tak jest. Widziałem też w innego typu motocyklach ramy „wgięte” od craschpadów. Te jednak ratowały mnóstwo plastików i drogiego szpeju motocykla, oraz nie powodowały zmiany geometrii ramy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:14. |