![]() |
Jest jeszcze opcja spania w kosówce. Przynajmniej kiedyś była.
|
A niedźwiedzie ?
|
Że niby wydudcą? Oj tam, kiedyś na 5stawch wokół schroniska sypialo w sezonie po 100 chłopa noc w noc. Kto im mógł podskoczyć.
Ja wiem, teraz jest inaczej. Coś się zmieniło, a czy chłopy, czy niedźwiedzie bardziej trudno mi ocenic? |
Niektórzy śpią na szczytach, pojedyncze przypadki, aby widziec wschód słońca, zwłaszcza chyba Rysy, choć w tym roku niby twardo się za to mieli brać. Do schronisk nie zaglądam, na pewno przy Murowańcu pisze, że nie pozwalają spać na glebie, a google mowi ze w żadnym, niemniej na pewno na ławce dosłownie przylegającej do schroniska spał ktoś, to była może 5:30. wiec ruch zerowy choc Tatry są coraz bardziej oblegane nawet bardzo wczesnym rankiem. Na grupach facebook moze Ci sie trafić wolny nocleg ale na pewno nie w kilku na raz : )
|
A nie lepiej jest jechać na Słowacką stronę na te piechty i uniknąć tłumu? Słowo 'oblegane' w wakacje jest dla mnie odpychające.
|
Ogólnie spoko, ale pytanie o możliwość zrobienia dłuższej traski bez rezerwacji noclegów pozostaje w mocy :)
Doczytałem, że w Polsce schronisko "Piątka" jako jedyne oficjalnie przyjmuje na glebę. |
Gleba to dopiero, jak strych się zapełni
Strych 60zet,gleba 50 |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |