![]() |
Cytat:
A przy samej bezdętkowej, to jednak nie chciałbym się pozbywać możliwości kontynuacji jazdy z krzywą felgą jak przy dętce. |
Z doświadczenia - 6km w upale na autobanie na flaku STR Scorpion bez jakiegokolwiek uszczerbku. Ale nie zawsze będzie to 6km.
Zgadzam się ze lepiej MIEĆ niepotrzebna opcje niż jej szukać kiedy pojawi się potrzeba. |
Przepraszam, podpytam - bardziej z ciekawości, o co chodzi z tym koszmarem z regulacją zaworów? To że trzeba trochę porozbierać moto bo dojście od góry?
Pytam bo wedle mojego mechanika - w F800GS które mi robił (też rzędowa 2) to jedyne co to sporo rozbiórki jest upierdliwe, ale tam to się robi co 20kkm. Moje osobiste b.skromne doświadczenie to regulacja w moim boxerze, i tu było naprawdę OK, dostęp całkiem dobry ;) a jakby było na śrubki to już w ogóle byłoby bosko. |
Podobno dojście nieciekawe. Nie wiem, nie robiłem. Mam 13k dopiero.
Bokser nadrabia regulacją zaworów i wymiana świec. Przegrywa dostępem do sprzęgła. Wodniaki przejebanym dostępem do elektrowni, która bezawaryjna nie jest. Nie ma letko. Powtórzę bo wątek o tym - t7 nie jest idealne ale mechanicznie jest to moto bliskie ideałowi. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Jeszcze nie robiłem ale nie zamierzam sam, wystarczyło mi rozbieranie pół przodu aby zamontować głupiego GPS. |
A co 40kkm to luz :) ale domyślam się że trzeba pół moto rozpruć. I słabo z tym wypaść w środku sezonu.
W olejaku DOHC jest co 10....ale rozbierania - brak. No i nie trzeba ruszać wałków, tak sprytnie wymyślone. No ale to zupełnie co innego, inna konstrukcja. Miło że T7 ma taki duży interwał. |
1 Załącznik(ów)
Kumpel właśnie rozbiera, klnie jak szewc :) od 9 rano... a jeszcze nie dotarł gdzie trzeba...
|
Cytat:
A inne rzędówki jak nowa Afryka np też mają tak masakryczny dostęp? |
Obecnie, mam wrażenie, że wszyscy producenci maksymalnie konstrukcyjnie
utrudniają obsługę każdego podzespołu. Może chodzi o roboczogodziny, nie wiem.... W Tenere przynajmniej jest dostęp do filtra powietrza. A w CRF aby dotrzeć do zaworów jest niby łatwiej ?:D:vis::vis: Ile się trzeba nadłubać i gimnastykować przy demontażu/montażu samych tylko plastików aby się dostać do filtrów powietrza. A gdzie zawory...,pod baterią cewek zapłonowych...., Gdzie samo wydłubanie wewnętrznych świec zapłonowych, wróć fajek:dizzy: zakrawa o pomstę do nieba:mur: Rzuci się kilka wiązek kurew przy robocie, a potem i tak banan na gębie:at: |
W T7 z tego co czytalem w wiekszosci przypadkow zawory trzeba regulowac juz przy okolo 30000 km
W bmw 1200 dohc jak i wodniakach przy 80000 km z reguly luzy zaworowe mieszcza sie jeszcze w tolerancji,przynajmniej tak mi wspominal Zbyszek Golowicz |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49. |