Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Buty (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Buty trekkingowe - co polecacie? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40790)

zimny 06.02.2024 14:52

Cytat:

Napisał Mallory (Post 844993)
Marcin spoko jesteś w większości:)

Piękny film :rolleyes:

Ja mam od razu adekwatny cytat jak na to patrzę:

Ja chodzę. Zresztą, nawet nie chodzę a spaceruję. Jak idzie o bieganie po górach, bo znam takich kilku wariatów to rozumiem że takie krótkie buty są lepsze. Tłumaczyli mi to. Ja bym się obawiał skręcić kostkę czy coś... :oldman:

crimson 13.09.2026 18:00

Cytat:

Napisał Mallory (Post 843415)
Polecam niskie buty do trekkingu - ja już mam dosyć wysokich buciorów do łażenia po górach itd...
Zresztą ogólnie to ja wolę po tych górach biegać w butach sportowych:)

Kupiłem wiosną takie Jacki i spisują się rewelacyjnie nie tylko na wędrówkach, ale taż na co dzień. I widzę, że jest mocna przecena, ja kupowałem za tę cenę skreśloną:)))

https://www.jack-wolfskin.pl/terrave...RoC8LwQAvD_BwE

Znowu szukam butów, bo te z polecajki kupiłem i faktycznie były świetne, ale powoli mi się kończą. Niestety JW już takich nie ma w ofercie. Najchętniej coś podobnego chciałbym, dla mnie ważne są haczyki na sznurówki, zamiast ostatniej dziurki (tak jak w tym modelu). Macie coś sprawdzonego jak w/w buty?

Jarczoq 13.09.2026 20:24

Jest kilka dobrych marek. Ja nieustająco od dziestu lat Meindl. Typ B/C. Podeszwa Vibram okazała się słabsza od klasycznej B/C. Używam (w zależności) niskich i wysokich.

pałeł 13.09.2026 22:45

Cytat:

Napisał Jarczoq (Post 915882)
Jest kilka dobrych marek. Ja nieustająco od dziestu lat Meindl. Typ B/C. Podeszwa Vibram okazała się słabsza od klasycznej B/C. Używam (w zależności) niskich i wysokich.

czy kodują jakos date produkcji ? bo z tym problemem podeszw w trekkingach sa problemy będę tez sobie czegoś szukał bo asolo wyzionęło ducha ale po 5 latach mogły

crimson 14.09.2026 08:00

Meindl - super, mnie na codzienne chodzenie wystarczyłyby kategorii A - ale cena zbyt wysoka.

muszel72 14.09.2026 08:46

Podepnę sie pod to co pisze pałeł. Bez różnicy jaka firma, jeśli buty przeleżą w mag 4 lata to potem podeszwa chce w inną stronę iść od razu. miałem tak i to niestety z meindlami.

Jarczoq 14.09.2026 08:51

I tak i nie. Gdyby były tak solidne, jak kiedyś, to nie, ale nie łudźmy się - jak większość zużycie jest zaplanowane. Wysokie mam już długo, a niskie obecnie bez Vibram. Przed laty wybrałem Meindl-a bo po założeniu i przejściu się po sklepie od razu poczułem, że mi pasują. Na co dzień po wiosce latam w Quechua i też sobie chwalę.

pałeł 14.09.2026 10:23

muszel72 własnie o to chodzi leżak magazynowy jest w świetnej cenie modele które lubisz a podeszwa odpada po 3 latach albo 5 koszt naprawy to 60% nowego buta i tu zaczyna sie czy warto ? jedne meindlle mam do takiej naprawy i sie kurwa waham czy ma to sens. but fajny niesmak pozostał

szarik 14.09.2026 12:38

Cytat:

Napisał pałeł (Post 915919)
muszel72 własnie o to chodzi leżak magazynowy jest w świetnej cenie modele które lubisz a podeszwa odpada po 3 latach albo 5 koszt naprawy to 60% nowego buta i tu zaczyna sie czy warto ? jedne meindlle mam do takiej naprawy i sie kurwa waham czy ma to sens. but fajny niesmak pozostał

Pałeł , swoje górskie Lowy (po 14 latach rozpadł mi się vibram) zostawiłem w sklepie firmowym w Zakopanem polskiej firmy Hanzel. Wymieniają spody /podeszwy w obuwiu innych producentów.
Koszt to 300 zł + 17 InPost.
Ja za swoje 14 lat temu dałem 800 zł , a są tak wygodne i kompletnie nie zniszczone , naprawdę. Więc uwazam że warto. Czekam na przesyłkę , jak przyjdą to wrzucę fotki jak wyszło.
Na stronie mają kontakt do wymiany podeszw.

chomik 14.09.2026 12:47

Meindl, sreindl jak zwykle, buty dla małych, 49 nawet nie uświadczysz.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:58.