Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Bobotov Kuk, motocyklem, Czarnogóra wrzesień 2025 (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48728)

kylo 18.08.2026 20:46

Naprawdę Dobrze się czyta.
Foty klasa!
Pisz, wydaj, chętnie kupię.

Jarczoq 18.08.2026 21:05

Noo - gites. Dużo dobrych zdjęć, ale najbardziej podoba mi się to z rowerem. Filmik też fajnie skręcony.

nabrU 18.08.2026 21:12

Cytat:

Napisał Ciaho (Post 914336)
Dzięki, tam zawsze pięknie, cieżko to spieprzyć:)

Co do zdjęć i ich spieprzania to jest (w większości) u ludzi ogólny dramat :mad:
Właśnie wróciłem z urlopu i 90% zdjęć, które robili nam poproszeni o fotkę ludzie to tragedia i nadają się zasadniczo do skasowania. Brak zachowania podstawowych zasad kompozycji czy zarządzania przestrzenią i tłem czyli nasze twarze / postacie są na środku zdjęcia czy np. mamy 'ucięte' w łydkach nogi itp.

Dlatego Twoje fotki są fajne, bo nie tylko są technicznie dobrze zrobione, ale coś przekazują i widać, że lubisz bawić się aparatem / kamerką czy dronem :Thumbs_Up:

Jarczoq 18.08.2026 21:19

Zaraz przypomniały mi się czasy, jak zaczęły się wojaże polaków i znajomi chwalili się cirka setką zdjęć pokazujących to samo - najczęściej nic.

matjas 18.08.2026 21:21

Ochujuzloty, osz panie.

Dawno, jeśli w ogóle, nie czytałem tu nic takiego.

To chyba tyle. Ten początek był mi potrzebny i nawet nie wiesz jak bliski.
Dziękuję.

Ciaho 18.08.2026 21:59

Cytat:

Napisał kylo (Post 914340)
Naprawdę Dobrze się czyta.
Foty klasa!
Pisz, wydaj, chętnie kupię.

Dzięki, zrobię co w mojej mocy:)

Ciaho 18.08.2026 22:02

Cytat:

Napisał Jarczoq (Post 914342)
Noo - gites. Dużo dobrych zdjęć, ale najbardziej podoba mi się to z rowerem. Filmik też fajnie skręcony.

Dziękówa, materiału było i na godzinny film ale mam wrażenie że dłużej niż kilka - kilkanaście minut to już nikt nie obejrzy. Może jakbym miał fajne cycki czy podpalił motcykl... a tak no niestety nic nie poradzisz:dizzy::dizzy::dizzy:

Ciaho 18.08.2026 22:06

Cytat:

Napisał nabrU (Post 914344)
Co do zdjęć i ich spieprzania to jest (w większości) u ludzi ogólny dramat :mad:
Właśnie wróciłem z urlopu i 90% zdjęć, które robili nam poproszeni o fotkę ludzie to tragedia i nadają się zasadniczo do skasowania. Brak zachowania podstawowych zasad kompozycji czy zarządzania przestrzenią i tłem czyli nasze twarze / postacie są na środku zdjęcia czy np. mamy 'ucięte' w łydkach nogi itp.

Dlatego Twoje fotki są fajne, bo nie tylko są technicznie dobrze zrobione, ale coś przekazują i widać, że lubisz bawić się aparatem / kamerką czy dronem :Thumbs_Up:

Dzięki za dobre słowo. Większość życia miałem ze sobą tylko gopro... duże przestrzenie łapie zacnie... ale zdjęcia są idealnie ostre, nie ma w nich głębi nie ma detali... To kombinuję i targam tego sprzętu ze sobą. Bo żeby coś przekazać , zdjęcie musi mieć to coś, chociaz być z ciekawej perspektywy zrobione. Nawet ładne widoki zrobione tysiąc razy tak samo, przestają zwracać uwagę. Pamięć ludzka ulotna jest, zwłaszcza moja. Więc będę te miejsca pamiętał głównie ze zdjęć - fajnie żeby były to dobre zdjęcia:D

Ciaho 18.08.2026 22:08

Cytat:

Napisał matjas (Post 914346)
Ochujuzloty, osz panie.

Dawno, jeśli w ogóle, nie czytałem tu nic takiego.

To chyba tyle. Ten początek był mi potrzebny i nawet nie wiesz jak bliski.
Dziękuję.

:bow: Dziękuję Ci bardzo za te słowa. Zastanawiałem się nie raz czy pisanie ma sens, czy ktoś to czyta i ma z tego wartość. Widzę że tak:)

muszel72 19.08.2026 08:24

Ja również chętnie Twoją książkę kupię. I jeszcze jedną młodemu motocykliście na prezent:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:12.