Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   VOGE 800 RAlly (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47873)

matjas 13.10.2025 17:51

Dziękuję Bozi, że nie musiałem kupić Voge czy inne coś. Ani z przymusu ani z chęci.
Cieszę się jednocześnie również szczęściem tych, którzy mają 'wybór'.

Z całą pewnością stoimy obecnie pod wieloma względami nad przepaścią i/oraz u progu duuuużych zmian. Szkoda tylko, że dzieci w Chinach nie będę się zachwycać piórnikami z europy ani gumkami do mazania.

szynszyll 13.10.2025 22:34

1 Załącznik(ów)
nie ma USB w standardzie wiec ch... nic nie warte. a ja dre codziennie te ryżowe łożyska zrobione z gówna na których się już nikt nie podpisuje bo mu wstyd robić taki szmelc. LED, LCD, USB. reszta nie ważna. byle się świeciło i migało.

chinczycy nigdy nie doszli do jakosci 2-takt porownywalnej z japonia. honda 50ccm w wielu modelach jest legenda i na serii robi 100 tys km co jest nieosiagalne dla chinczykow. silniki 50ccm Yamaha Neos MBK sa legenda i mozna z nich wycisnac parametry zupelnie zwariowane. co do 125ccm to arcydzielo jakim sa silniki TZR/TDR/DT nie mialy konkurencji. w czasach kiedy japonia w wyscigach torowych wystawiala swoje niebywale 125ccm chinole tlukli sie palami po glowie i topili sasiadow w gnojowce. nie mam pojecia skad sie takie legendy biora. skad pomysl, ze to stojace po kolanach w wodzie tlsmszone chlopstwo ma dorownac maesterii technicznej japonii? nie ogarniam tego skad w ludziach takie przekonanie.

Jarczoq 13.10.2025 22:39

Jurek, to teraz pomyśl jakby wszystko było cacy, to byś robił, a tak nie masz czasu myśleć o głupotach ino tyrasz. ;)

szynszyll 13.10.2025 22:53

ja tylko nie rozumiem dlaczego genialne jest plemie, ktore:

- nie odkrylo zadnego pierwiastka
- nie ma zadnej jednostki w ukladzie SI
- ma jednego laureata nagrody nobla
- nie potrafi zbudowac samolotu pasazerskiego
- nie ma wlasnego systemu operacyjnego PC
- nie bierze udzialu w sportach motorowych
- nie ma zadnego istotnego globalnie wynalazku
- nie ma zadnej liczącej sie globalnie uczelni
- jest na 72 miejscu PKB per Capita (serbia , bialorus)

a 90% sieci sra ogniem, ze geniusze, wiek chin i dominacja.

FZR1000 mialo 20 zaworow 40 lat temu - goscie sie do dzis do tego nawet nie zblizyli.
po prostu nie rozumiem gdzie ten 'przelom i geniusz'. co dostane chinskie to jest g...
nie ma rozkladowek OEM, nie ma instrukcji, nie ma oznaczen. w Hondzie czy Suzuki to nie problem: VIN, OEM, producent, parametry etc. w chinczykach burdel - patrze na strony ze wsparciem serwisowym. dramat. fani odpowiadają: kup na Temu. poza tym: ktory motocykl jest autorska chinska konstrukcja a nie kopia? ja nie znam. wszystko to jest ksero. z KTM, z BMW z japoni. geniusze a musza kopiowac.
tak wiem - robia świetne noże

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:02.