![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#61 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 17 godz 24 min 32 s
|
![]()
Nie jest dobrze. Jest źle o tyle, że było pole, ja je znowu przeoczyłem. Przekleństwa cedzę przez zęby.
Gdzie jechać? W prawo? W lewo? Pojechałem prosto. Ale tu nic nie ma. Pusto i ciemno złowrogo nieprzyjaźnie. Tylko maleńkie światełka wędkarzy pokazywały, że jakieś nocne życie tu się toczy. Ale gdzie pole namiotowe? Nawrót i w prawo. Jest. Są jakieś lampy oświetleniowe. Coś widać. Ale żywej duszy. Rozglądam się. Wjechać nie wjechać. Żeby kogoś nie najechać. Baniak mam zryty rozkminą ale pojawia się ktoś. Magyar znaczy Węgier. Prawdziwy. Jest już po północy. Mówię, że grzałem ponieważ pi długiej trasie zimny, dobry browar nie jest zły. Wiem, wiem, piwo jest niedobre a alkohol ogłupia. Węgrzyn mówi, że niestety nie ma piwa. Nic to. Wtaczam się z mandżurem na pole i rozmowa toczy się dalej. Standardowe pytania to skąd dokąd i po kiego..... Mówię, że to Afryka. Afryka ![]() Tak proszę Pana. AFRYKA. Przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam. Gaz do dechy. To największe źródło motoryzacyjnej uciechy (Łona). I tu zaczyna się najlepsze. Piwa nie miał ale miał palinkę ![]() To trzeba umieć. Jak się nie umie to prawdopodobnie można sobie krzywdę zrobić ![]()
![]() |
#63 |
![]() |
![]()
Super ta Twoja wyprawa, tylko pozazdrościć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
|
![]()
Kornik,
Jakbyś spotkał gościa co przejrzał mi XRV przed wyjazdem to pozdrów go ode mnie ![]()
![]() |
#65 |
![]() |
![]()
Spoko, mówi że się cieszy z docenienia roboty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 13 godz 13 min 24 s
|
![]()
Super zdjęcia. Ile kilometrów dziennie robisz po górach ? Jak planować/liczyć dzienne przebiegi z zapasem na siedzenie i robienie zdjęć? pozdr adam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
|
![]()
Pora kończyć te wypoty. Na forum tyle pięknych relacji, że szkoda zajmować przestrzeń dyskową moją pisaniną.
Niestety to już osatni dzień jazdy. Miało być 9 a wyszło jak zwykle. Chciałem sprawdzić co znaczy TET na Hungaroringu. Sporo asfaltu. Droga wwiodła mnie w las sosnowy. Podłoże piaszczyste jak to w takim lesie. Parę razy zrobiło się ciepło. Wyjechałem z lasu ścieżką, którą przegradzał szlaban. Ale dało się objechać. Następnie szlak prowadził pomiędzy pola kukurydzy. Kilkukrotnie kończył się scianą z badyli. Zwracałem, próbowałem objechać by ostatecznie zniechęcić się do tej trasy przy szlabanie, którego w żaden sposób nie można było objechać. Oglosiłem odwrót. Poniżej podsumowanie wyjazdu. dzień 1 - przebieg 365 km dzień 2 - przebieg 345 km - większość off dzień 3 - przebieg 263 km - góry dzień 4 - przebieg 459 km - 60% góry dzień 5 - przebieg 630 km - 50% góry dzień 6 - przebieg 543 km dystans: 2650 km (sumując przebiegi dzienne to się nie zgodzi ale nie włączyłem rejestracji trasy od razu). wyjarana waha - 131,18 ltr Trasa wyglądała tak: ![]() Spanie: 4 x namiot 1 x kwatera Adam, Ja nie planowałem. Jeździłem od rana do nocy. Ale jak spojrzymy na dzień 3 to nie ujechałem za dużo. Ale za to co za widoki ![]() Dziękuję. Koniec transmisji. Do następnego...
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ukraina, Rumunia, Mołdawia 12-24.06.2017 | assur71 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 12.04.2017 18:23 |
Mołdawia, Rumunia i ..., od 10.08. | Darek Palmowski | 4x4 | 0 | 05.08.2014 15:46 |
Rumunia, Mołdawia, Ukraina, NRM - wrzesień 2012 | lemur | Trochę dalej | 52 | 14.01.2013 19:21 |
Rumunia-Mołdawia-Ukraina w sierpniu/wrześniu | Marek70 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 23.08.2012 16:08 |