Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > NAT - Warsztat

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.11.2019, 23:35   #11
ziutek2002
Tomaj
 
ziutek2002's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Nekla wlkp
Posty: 191
Motocykl: RD07,CRF1000L/DCT
Przebieg: znośny
ziutek2002 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 3 min 33 s
Domyślnie

Niewytrzymałem i wziąłem się dziś za to....jest kilka kwestii ale wszystko do zrobienia....działa. Już dziś nie chce mi się tego opisywać, narobiłem zdjęć co i jak....na razie tylko szybko filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=vD8IuXkGYJs

...jutro ustawie halogeny
ziutek2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 00:46   #12
sagittariush
Siwy dym
 
sagittariush's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Poznań
Posty: 63
Motocykl: NAT
Przebieg: 24000
sagittariush jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 15 godz 10 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ziutek2002 Zobacz post
Niewytrzymałem i wziąłem się dziś za to....jest kilka kwestii ale wszystko do zrobienia....działa. Już dziś nie chce mi się tego opisywać, narobiłem zdjęć co i jak....na razie tylko szybko filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=vD8IuXkGYJs

...jutro ustawie halogeny
Brawo ty!
Jakie halogeny zakładałeś?
__________________
Nie ma rozpusty gorszej niż myślenie... Dla takich, którzy myślą, święte nie jest nic...
sagittariush jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 00:58   #13
Cezar3
 
Cezar3's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Marynino
Posty: 273
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Cezar3 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 11 godz 44 min 16 s
Domyślnie

Czy mi się wydaje, czy nie ma podświetlenia przycisku ?
Powinno być, ja mam.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
__________________
lepiej patrzeć na to, czego nie można puknąć, niż puknąć to, na co nie można patrzeć...
Cezar3 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 07:08   #14
ziutek2002
Tomaj
 
ziutek2002's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Nekla wlkp
Posty: 191
Motocykl: RD07,CRF1000L/DCT
Przebieg: znośny
ziutek2002 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 3 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał sagittariush Zobacz post
Brawo ty!
Jakie halogeny zakładałeś?
Dzięki! Givi S322

Cytat:
Napisał Cezar3 Zobacz post
Czy mi się wydaje, czy nie ma podświetlenia przycisku ?
Powinno być, ja mam.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, że jest. Jak się dobrze przyjrzysz to widać. Fakt w tym świetle dobrze tego podświetlenia nie widać i musiałem zasłonić ręką aby sprawdzić.

Ostatnio edytowane przez ziutek2002 : 07.11.2019 o 07:14
ziutek2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 08:43   #15
mdxmd


Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Posty: 1,327
Motocykl: K100/R1100GS/R1150GS/XRV/R1200GS/CRF1000 DCT
Przebieg: 89000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 20 godz 17 min 41 s
Domyślnie

zrób sobie podświetlanie przycisku, kontrolka jest bezużyteczna... w nocy zawsze muszę szukać tego kretyńskiego przycisku. Idiota to wymyślił. Co do podłączenia to może trzeba jeszcze dodatkową wiązkę, u mnie halogeny już były.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 08:47   #16
ziutek2002
Tomaj
 
ziutek2002's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Nekla wlkp
Posty: 191
Motocykl: RD07,CRF1000L/DCT
Przebieg: znośny
ziutek2002 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 3 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
zrób sobie podświetlanie przycisku, kontrolka jest bezużyteczna... w nocy zawsze muszę szukać tego kretyńskiego przycisku. Idiota to wymyślił. Co do podłączenia to może trzeba jeszcze dodatkową wiązkę, u mnie halogeny już były.
Przycisk jest podświetlony.
ziutek2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 08:52   #17
mdxmd


Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Posty: 1,327
Motocykl: K100/R1100GS/R1150GS/XRV/R1200GS/CRF1000 DCT
Przebieg: 89000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 20 godz 17 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ziutek2002 Zobacz post
Przycisk jest podświetlony.
to mam coś zjarane widać, moje moto fabrycznie było wyposażone w halogeny lub w pierwszych rocznikach nie był podświetlany..
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.11.2019, 09:01   #18
ziutek2002
Tomaj
 
ziutek2002's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Nekla wlkp
Posty: 191
Motocykl: RD07,CRF1000L/DCT
Przebieg: znośny
ziutek2002 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 3 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
to mam coś zjarane widać, moje moto fabrycznie było wyposażone w halogeny lub w pierwszych rocznikach nie był podświetlany..
Wszystkie te włączniki są podświetlane, fakt mają osobno dołożoną diodę zasilaną z wiązki włącznika. Jeżeli wszystko u Ciebie działa (w sensie halogeny) to prawdopodobnie dioda padła....choć b.rzadko się to zdarza.
ziutek2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.11.2019, 01:32   #19
Radarman
 
Radarman's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Hampshire, UK
Posty: 700
Motocykl: CRF1000L DCT
Radarman jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 18 godz 51 min 55 s
Domyślnie

Dobra robota Ziutek, ale jak zwykle trzeba było użyc funkcji szukaj i wszystko byłoby jaśniejsze:

http://africatwin.com.pl/showthread....844#post565844
Radarman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.11.2019, 18:06   #20
ziutek2002
Tomaj
 
ziutek2002's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Nekla wlkp
Posty: 191
Motocykl: RD07,CRF1000L/DCT
Przebieg: znośny
ziutek2002 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 3 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Radarman Zobacz post
Dobra robota Ziutek, ale jak zwykle trzeba było użyc funkcji szukaj i wszystko byłoby jaśniejsze:

http://africatwin.com.pl/showthread....844#post565844
Dzięki!
Fakt, byłoby jaśniejsze. ....ale wydaje mi się, że to co ja zrobiłem...jest prostsze, bez zakupu wiązki....i dziwi mnie jedno (chyba, że uciekło gdzieś podczas czytania)....gdzie przekaźnik?

-------------------------------------------------------------------------------

Przeczytałem jeszcze raz - bardzo fajnie wszystko opisane, dużo by pomogło! W wyszukiwarce wpisywałem cały czas hasła ze słowem halogeny...może dlatego nie znalazłem bo temat trochę inny...ale na stronie Africa Twin DE znalazłem

Dobry artykuł/wątek dla potomnych - Bravo RADARMAN!

Ostatnio edytowane przez ziutek2002 : 09.11.2019 o 19:01
ziutek2002 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Tags
halogeny , halogeny nat

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Instalacja elektryczna w garażu... dawid8210 Dom forumowicza - wszystko do domu i o domu 15 28.08.2019 13:21
Instalacja elektryczna regers Układ elektryczny i zapłonowy 13 07.01.2019 18:17
Nowa instalacja elektryczna dejv667 Układ elektryczny i zapłonowy 12 24.05.2018 17:16


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.