Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki

Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania!

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.03.2014, 14:14   #1
CzarnyEZG
 
CzarnyEZG's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Aug 2013
Posty: 679
Motocykl: RD04
CzarnyEZG jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 godz 3 min 30 s
Domyślnie Panel kontrolek RD04

Witam.

Zanabyłem voltomierz kolegi Rafwro i postanowiłem dać go przymocowanego od spodu do panela kontrolek (ten po lewej od predkościomierza)

Jako, że życie jest proste, a człowiek sam je sobie utrudnia zakupu voltomierza dokonałem po kompletnym złożeniu motocykla po zimowym serwisie, czyli chciałbym go założyć jak najmniej ponownie rozbierając moto.

Teraz pytania: - czy panel kontrolek trzyma się prędkościomierza?
- czy jak odkręcę trzy śruby mocujące prędkościomierz i odepnę linkę to panel kontrolek będzie się trzymał tylko na przewodach?

Z góry dzięki za info

Ps: przewody do voltomierza mam już poprowadzone, tylko o mocowaniu nie pomyślałem
__________________
www.kolejnydzienmija.pl
Mój blog podróżniczy.

2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym
2015: Veni Vidi Wypici
2016: Muflon na latającym gobelinie
2017: Garbaty Jednorożec
2018: Czarny Jaszczomp
CzarnyEZG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 15:30   #2
magicl
 
magicl's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Cork, Ireland
Posty: 457
Motocykl: RD07a
Przebieg: 56.000
magicl jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 dni 13 godz 58 min 35 s
Domyślnie

Ja mam zamocowany bez rozbierania. Podklejony na tasmie 3M dwustronnie klejacej i trzyma jak zle.
http://www.conrad.pl/?websale8=conra...FUKL2wodI4YAYA
magicl jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 15:55   #3
mishieck
misiek, po prostu misiek ;)
 
mishieck's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: O! Pole...
Posty: 984
Motocykl: Kondon
mishieck jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 23 godz 4 min 46 s
Domyślnie

Dokładnie - byle jaka taśma montażowa dwustronna (na piance). I nie wiem czy od spodu wejdzie - większość chłopaków ma zamontowane nad kontrolkami.
mishieck jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 16:03   #4
CzarnyEZG
 
CzarnyEZG's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Aug 2013
Posty: 679
Motocykl: RD04
CzarnyEZG jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 godz 3 min 30 s
Domyślnie

Kurka wodna, na taśmę ? :/
Z drugiej strony jak mówicie, że daje radę.

Co do mocowania nad panelem - to tam mam kontrolkę od kosy i chcę przycisk programatora obok wstawić, a trochę wyżej mam kompas, więc tam będzie to niewidoczne.
__________________
www.kolejnydzienmija.pl
Mój blog podróżniczy.

2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym
2015: Veni Vidi Wypici
2016: Muflon na latającym gobelinie
2017: Garbaty Jednorożec
2018: Czarny Jaszczomp
CzarnyEZG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 16:20   #5
mishieck
misiek, po prostu misiek ;)
 
mishieck's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: O! Pole...
Posty: 984
Motocykl: Kondon
mishieck jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 23 godz 4 min 46 s
Domyślnie

W ten deseń (to akurat siódemka, ale zakładam że u ciebie nie różni się znacząco).

mishieck jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 16:31   #6
CzarnyEZG
 
CzarnyEZG's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Aug 2013
Posty: 679
Motocykl: RD04
CzarnyEZG jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 godz 3 min 30 s
Domyślnie

Wielkość i umiejscowienie panela jest identyczne jak u mnie

Z różnic - u mnie w miejscu pierwszej (niepodświetlonej) cyfry voltomierza jest kontrolka kosy wielkości 50 groszówki (oryginał w RD04)
Dlatego voltomierz chcę dać pod (na Twoim zdjęciu także widać, że sie zmieści)

Twój pomysł poddał mi jeszcze jedno rozwiązanie - voltomierz przykleję na taśmę dwustronną i ściągnę z puszką kontrolek długą i szeroką tyrtytką dla pewności.

Dzieki za pomoc jak to ulepię to pokażę jak wyszło.
__________________
www.kolejnydzienmija.pl
Mój blog podróżniczy.

2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym
2015: Veni Vidi Wypici
2016: Muflon na latającym gobelinie
2017: Garbaty Jednorożec
2018: Czarny Jaszczomp
CzarnyEZG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 17:57   #7
Evvil
 
Evvil's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Posty: 1,325
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
Evvil jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 8 min 38 s
Domyślnie

Dwustronna taśma i trytytki załatwiają sprawę.
__________________
------------------------------------------------------
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
------------------------------------------------------
Evvil jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 20:23   #8
Miras Sc
SOmalijczyk
 
Miras Sc's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: SOsnowiec
Posty: 787
Motocykl: RD07a
Przebieg: rośnie
Miras Sc jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 dni 30 min 20 s
Domyślnie

Wystarczy dwustronna taśma i nawet bez trytytek - dobrze odtłuścić. A oderwać to kur..sko ciężko
Miras Sc jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 20:34   #9
CzarnyEZG
 
CzarnyEZG's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Aug 2013
Posty: 679
Motocykl: RD04
CzarnyEZG jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 godz 3 min 30 s
Domyślnie

U mnie wygląda to tak.
Faktycznie taśma dwustronna trzyma bardzo mocno, ale poprawię tyrtytką trzymającą jednocześnie przycisk programowania, który będzie na górze obok kontrolki.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg P1210490.jpg (939.7 KB, 14 wyświetleń)
__________________
www.kolejnydzienmija.pl
Mój blog podróżniczy.

2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym
2015: Veni Vidi Wypici
2016: Muflon na latającym gobelinie
2017: Garbaty Jednorożec
2018: Czarny Jaszczomp
CzarnyEZG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.03.2014, 21:29   #10
wolly


Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Posty: 1,235
Motocykl: RD01
wolly jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 30 min 43 s
Domyślnie

kontrolka od stopki bocznej jest na dwa wkręty w plastik , dramatu nie ma demontujesz czachę kilka śrubek i kontrolkę przekręcasz gdzie chcesz i działa
IMG_2627 (Kopiowanie).JPG
wolly jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
[RD04] Ile oleju w lagach RD04? Poncki Rama, zawieszenia, napęd 20 25.02.2014 21:24
Pomysł na nowy kokpit/konsolę/panel. Artuditu Wszystko dla Afryki 14 12.01.2011 20:17
[RD04] zębatka tylna 46 zębuf do rd04 rambo Rama, zawieszenia, napęd 5 29.07.2008 02:05


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.