Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki

Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania!

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02.10.2020, 12:47   #1
chomik
GNM - Grupa Nietrzymająca Moczu
 
chomik's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Nibylandia
Posty: 2,098
Motocykl: RD07a i RD03
Przebieg: 666...
Galeria: Zdjęcia
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 10 godz 56 min 23 s
Domyślnie Acewell 3853 ustawienie przebiegu

Czy ktoś może wie, czy można w zegarach Acewell 3853 ustawić przebieg na konkretną wartość? Zepsuł mi się poprzedni model i chciałem ustawić nowe a nie od razu biec do SD. Nigdzie się nie doszukałem ale może ktoś, coś?
__________________
www.motopodroze.pl
chomik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.10.2020, 13:22   #2
pałeł
gsm: 512242193
 
pałeł's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: racibórz
Posty: 4,009
Motocykl: RD11a
Przebieg: rośnie
Galeria: Zdjęcia
pałeł jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 4 dni 23 godz 42 min 58 s
Domyślnie

http://www.acewell-meter.com/wp-cont...l-20150512.pdf W manualu na szybko takiej opcji nie widzę ale przestudiuj sam.

Chociąz widziałem taki zapis
Cytat:
11. Gdy wyświetla “ODO i 00000X km”, “X” to wartość z testów
fabrycznych. Postępując zgodnie z opisem 2. ustaw pożądany
odczyt licznika, następnie przejdź do ustawień zegara lub
powróć do normalnego trybu. Ten ekran ustawień zniknie,
gdy licznik kilometrów przekroczy 30km lub gdy wybrano
ustawienia powyżej 30km.
źródło =>>>
http://www.acewell-meter.com/wp-cont...8-03-31-A4.pdf
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.10.2020, 14:52   #3
motormaniak
mistrzu
 
motormaniak's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 1,936
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
motormaniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 5 godz 53 min 12 s
Domyślnie

Przyda się generator impulsów (dostępny na allegro jako urzadzenie do przewijania liczników). Ustawia się na 200 km/h i zostawia włączony - wiadomo , po 10h jest 2 tys km, po 100h 20 tys km... Ja tak zrobiłem..
__________________
Enduro i ADV
motormaniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2020, 08:52   #4
chomik
GNM - Grupa Nietrzymająca Moczu
 
chomik's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Nibylandia
Posty: 2,098
Motocykl: RD07a i RD03
Przebieg: 666...
Galeria: Zdjęcia
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 10 godz 56 min 23 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał motormaniak Zobacz post
Przyda się generator impulsów (dostępny na allegro jako urzadzenie do przewijania liczników)
Dasz jakiś namiar? Ja niestety nie widzę takiego urządzenia
__________________
www.motopodroze.pl
chomik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2020, 16:34   #5
motormaniak
mistrzu
 
motormaniak's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 1,936
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
motormaniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 5 godz 53 min 12 s
Domyślnie

https://allegro.pl/oferta/licznik-pr...0c404f69ac7020.
musiałem tylko zamienić miejscami 2 kable w kostce od "ustawiaczki. Była instrukcja.
__________________
Enduro i ADV
motormaniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.10.2020, 13:27   #6
ramires
Miś Kolabor Prowokator
 
ramires's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock
Posty: 3,617
Motocykl: RD37A (Hybryda), RD04 SM
Przebieg: 47531
ramires jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 6 godz 9 min 47 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał chomik Zobacz post
Czy ktoś może wie, czy można w zegarach Acewell 3853 ustawić przebieg na konkretną wartość? Zepsuł mi się poprzedni model i chciałem ustawić nowe a nie od razu biec do SD. Nigdzie się nie doszukałem ale może ktoś, coś?
W Acewellu TYLKO 2 razy możesz ustawić główny przebieg.
Muszę poszukać w moim manualu jak to się ustawiało. Jeśli masz już te opcje wykorzystane to pozostaje jak koledzy wcześniej napisali działanie z impulsatorem
__________________
ramires
facebook.com/urbex.tribe.silesia
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Ustawienie zawieszenia pod pasażera. Borkow CRF 1000 L 9 31.07.2019 08:10
ustawienie zegara itd. machoni NAT - Warsztat 13 27.07.2018 12:59
Ustawienie amora Leonr2 Rama, zawieszenia, napęd 13 28.03.2013 09:44
Potrzebna instrukcja do Acewell’a, model 3853, Bartas Układ elektryczny i zapłonowy 1 26.08.2011 18:53
moto z UK, ustawienie swiatel dery Regularne czynności serwisowe 11 19.09.2008 00:50


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.