|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.06.2020, 00:24 | #81 |
Cz wpuszcza Polaków bo mam tam współpracowników.
Trza mieć zaproszenie i na 3dni wjazd spoko. Potem robisz test imozesz być do oporu. Tylko jak wrócić...
09.06.2020, 00:43 | #82 |
Do 15 .06 UE ma się określić co z granicami. Czyli my też. Jak kibiców na stadiony wpuszczają to i kwarantanne zniosą. W końcu całe zachodniopomorskie to turysta głównie niemiecki więc żal na nich nie zarabiać.
|
|
09.06.2020, 07:40 | #83 |
Zakonserwowany
|
Miejcie na uwadze że nawet jak już uda sie komuś wyjechać i dojechać do celu to na powrocie do kraju macie gwarantowane 14 dni kiblowania.
Byłem w zeszłym tygodniu w Romie, to co wyprawiają na naszej granicy jest jakąś komedią w stosunku do innych granic. Robiłem to na takich samych zasadach jak transport międzynarodowy a i tak musiałem mieć reklamówkę papierów żeby mnie jakiś mądry nie wysłał na kwarantannę. U nas pierwsi zamknęli i ostań otworzą a patrząc na obecną sytuację w woj. Śląskim to pewnie nie prędko to nastąpi, choćby nawet jutro otworzyli to nas mogą nie wpuścić do innych krajów. Makarony wczoraj na pierwszej stronie corriere della sera napisali o nas. Twierdząc że wszyscy poczynili jakiś postęp a my się cofamy. Jak zamykali kraj to było 60 zarażonych, teraz jest 600 a państwo mówi, nic się nie stało i wszystko pod kontrolą.
09.06.2020, 07:58 | #84 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
|
|
09.06.2020, 08:39 | #85 |
Oj tam,oj tam No przecie teraz podobno robią testy a wcześniej tylko zwozili ludzi ze świata
09.06.2020, 09:58 | #86 | ||
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Cytat:
Na moje: za mało testów u nas i za wcześnie nas otwierają. Gdy to się zestawi z wakacjami to może być niebezpiecznie. |
||
09.06.2020, 23:54 | #87 | ||
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj dostałem info z ambasady w Czarnogórze, że zorganizowane grupy turystyczne są już z polski wpuszczane, podobnie jak tranzyt dla polaków. Niestety indywidualny turysta tylko tranzyt. |
|||
10.06.2020, 00:20 | #88 |
Miasto: Boulogne Billancourt (FR)
Motocykl: NAT
Online: 1 tydzień 1 dzień 12 godz 52 min 55 s
|
Informacja z dziś ze strony Straży Granicznej:
"Kontrola graniczna na granicy wewnętrznej potrwa do 12 czerwca br. Granicę z Niemcami, Czechami, Słowacją i Litwą można przekraczać tylko w wyznaczonych miejscach. Nadal są prowadzone kontrole w portach morskich i na lotniskach. Utrzymane są również ograniczenia dotyczące wjazdu cudzoziemców do Polski." https://www.strazgraniczna.pl/pl/akt...e-granicy.html |
10.06.2020, 08:40 | #89 | |
Zakonserwowany
|
Cytat:
10.06.2020, 10:40 | #90 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
Slowacja otwiera sie na kolejne kraje... ale nie na Polske.
|
|
|