19.02.2010, 14:50 | #11 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Według mnie użytkownicy i PiD ...
Dopuki składki będą dobrowolne można je z powodzeniem nazwać Darmowym. Tak jak w kościele, idziesz na mszę ale nikt Cię nie zmusza do wrzucania kasy na tacę
19.02.2010, 15:02 | #12 |
|
Możesz to jakoś sensownie wyjaśnić ? Proszę, ponieważ nie rozumiem takiego podejścia.
Oczywiście jeśli przyjmiemy że składki na PiD są dobrowolne to będziesz miał do tego prawo. ale mimo to chciałbym wiedzieć co Tobą kieruje...
19.02.2010, 15:04 | #13 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
Mam nadzieję, że pod wieczór Pidowcy bardziej się ożywią
Podobnie jak Hubert uważam, że użytkownicy i PiD. Nie rozmawiajmy o reklamie z zewnątrz,bo szkoda na to czasu. Panowie PiD dla mnie naturalnym jest że powinniście zapłacić więcej niż zwykły użytkownik. Dlaczego? Wyjaśniałem już wcześniej. Nie mam na myśli kwot liczonych w tysiącach czy nawet w setkach. Cokolwiek ustalone na równym poziomie dla wszystkich z PiD a jeśli ktoś czuje, że może, że powinien to niech wpłaci więcej co łaska. Czy to takie krzywdzące? Wiem, że trudno jest oszacować na starcie czy warto zainwestować. Może wiec świerzak w PiD niech wpłaci np $zł jak będzie mu szło to za 6 miesięcy dopłaci dodatkowe $$ i będzie miał zapłacone za rok. |
19.02.2010, 15:11 | #14 |
|
Dziś piątek więc życie na forum zamiera Dobra ja się na razie wyłączam z dyskusji ponieważ nie chcę jej przytłaczać nadmiarem moich wypowiedzi ... Moje zdanie już znacie. Czekamy na wypowiedzi pozostałych PiD-ów
19.02.2010, 15:13 | #15 |
|
Pałeł, jeśli nie chcesz widzieć np BigHuskiego w PiD to trzeba określić jasne zasady i dać wszystkim szanse na zaistnienie w tym dziale. Bez względu na staż i oferowany towar.
Masz pomysł jak to zrobić aby nie zaszkodzić zwykłemu Czarnuchowi dla którego im więcej firm i towaru w PiD tym lepiej? Chciałem tylko przypomnieć, że BigHusky nie złamał w żaden sposób obowiązującego regulaminu. Umieścił foty, podał cenę, był gotowy na krytykę i podjął dialog. Gdyby jako nieopłacający składki musiał zapłacić dodatkowe $$ mniejsze oczywiście niż członek AT to byłoby to w moim mniemaniu bardziej sprawiedliwe dla Was. |
19.02.2010, 15:23 | #16 |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
Online: 1 miesiąc 21 godz 53 min 22 s
|
Stoję na stanowisku że paru dostawców nie utrzyma forum jeśli się weźmie pod uwagę kwoty jakie trzeba ponosić na zabezpieczenie techniczne.
Zacząłem handlować olejami na forum więc mentalnie poczuwam się do zapłaty za możliwość wystartowania tutaj. I zapłacę dodatkową składkę za to, że jestem PID.... Uważam, że na rok można zapłacić 50 PLN - na mój obecny biznes więcej nie dam rady Swoją drogą nie zgadzam się z tym, że PID ma jakieś większe korzyści z tego forum niż inni użytkownicy - to, że są bardziej popularni (może niektórzy) nie oznacza że zarobili więcej, niż ktoś kto dzięki informacjom i radom na forum nie przepłacił np 10 tys za Afri która jest całkowicie szczepowa - może zatem i takich należałoby czochrać ? Co do tego jak powinno być utrzymywane forum to uważam, że powinno utrzymać się ze składek - niech min, będzie 30 PLN a górnej granicy brak ... Jednkaże aby to zrobić należy ograniczyć możliwość zakładania wątków - pisania postów - do tych działów gdzie określimy je jako afrykańska komercja jaki będzie tego efekt: mniej spamu, więcej szukania po forum ... mniej jednopostowców - masz składkę możesz zamieścić ogłoszenie sprzedam nie masz składki to szukaj gdzie indziej ... moze znajdziesz. I jeszcze jedna zasada ! BARDZO ISTOTNA - maile administracyjne należy opracować w formie jak najbardziej ludzkiej - nawet mail madeyskiego o zapisie regulaminu i reklamowaniu jest napisany tak że mnie zagotował na maxa na początku, moi koledzy którzy poleciłem forum mówią to samo ~!!!! tak się nie pisze tego rodzaju wiadomości ! Podobie zresztą mail o regulaminie dostawców - podejrzewam że gdyby był inaczej zredagowany zupełnie inny odzew by nastał. NIKT NIE LUBI BYC TRAKTOWANY JAK DZIECKO !!!
19.02.2010, 15:27 | #17 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Ja myślę ,że takiemu BigHusky nie należy dopierdalać z grubej rury
tylko lekko odpuśćić przez trzy miesiące ( i innym początkującym też) Płacenie kasy na początku zraża. Wakacje podatkowe , sprzeda -niesprzeda. Jak towar się przyjmie i znajdzie swoje miejsce to dopiero rozmawiać o podatkach. W dostawcach należy opisać zasady. Wakacje - 3 miesiące Chcesz dalej ? no to 100 czy 200zł za pół czy rok Nie chcesz - temat - dostawca usunięty
19.02.2010, 15:34 | #18 | |
|
Cytat:
|
|
19.02.2010, 16:43 | #19 |
Miasto: Krakuff
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 28 min 4 s
|
Trzeba by się zastanowić czy to Czarnuchy czerpią z Handlowców czy Handlowcy z Czarnuchów. Po zdefiniowaniu odpowiedzi będzie jasne kto powinien a kto nie powinien pomagać w utrzymywaniu forum. Co do kwot to sprawa całkowicie inna-najpierw trzeba ten problem rozwiązać. Jeśli to Czarnuchy winni sa wdzięczność ,że mogą zakupić to może powinno się kupujących opodatkować datkami na PiD (zebrania, wyjazdy rekraacyjne itp itd). Jesli to Czarnuchy maja płacic za mozliwość zakupu u Was szanowni Handlowcy , to zamykanie sie przez was na zewnętrznych dostawców uważam za niemoralne.
Jako czarnuch chcę miec mozliwość wyboru najlepszego i najtanszego towaru. Jesli zas już daje komus fory i prawie monopol na sprzedaż to oczekuje ,ze czyms sie odwdzięczy. Jeśli nie macie zamiaru sie poczuwac do jakiegokolwiek udziału we wspieraniu forum to nalezy wpuścić tu wszystkich, którzy maja cos dobre i tanie towary , nie zależnie czy sa z zewnątrz , czy maja staż czy nie. To jest w interesie ogółu Czarnuchow . Ostatnio edytowane przez puszek : 19.02.2010 o 17:26 |
19.02.2010, 16:58 | #20 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 23 godz 32 min 17 s
|
hubercie bo będę miał prawo zrobię dokładnie to co reszta bambusów nie płace bo nie muszę
pid winien byc darmowy i tylko dla składkowiczów moze jako przyklejone tematy w sprzedam kupie jako NASI PRODUCENCi I DOSTAWCY podkreślmy ze robimy interes ze swoim nie chce nikomu niczego zabraniać i nikogo wyganiać podobnie jak puntek myślę ze tylko składki gdyby jak to puntek sugeruje info o krytyczne sytuacji wypłneło by inaczje nnie było by tego dymu ale wiecie informacja jest kluczem wiem ze narobiłem zametu ale skutrek jest dobry bo puszek sam pisał ze jest ruch w interesie darzmy do tego żeby forum tylko utrzymało się ze składek będzie czysto i bez kwasu jeśli składka nie będzie obowiązkowa a ja nic na tym nie stracę ani nie zyskam za składkę to nic mnie nie motywuje żeby zapłacić bo zapłaci morze ktoś inny, wobec czego należy "gwiazdora" wynagrodzić w jakiś sposób postarajmy sie stworzyć zasady motywacji do płacenia składek nie odbierajmy tego jak ograniczenie ale raczej jak nagrodę dla "gwiazdora" |